Câte unităţi de învăţământ încep cursurile în scenariile 1, 2 și 3, la nivel național și în București

Șeful ONU, despre închiderea școlilor din cauza pandemiei: ”O catastrofă generațională”
Getty

Un număr de 12.610 unităţi de învăţământ din România vor începe anul şcolar 2020 - 2021 în scenariul 1, 4.892 în scenariul 2, 238 în scenariul 3, iar 7 unităţi în scenarii mixte (2 şi 3), informează vineri Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

"În urma propunerilor înaintate de către consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ, comitetele judeţene/ al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă (CJSU/ CMBSU) au emis hotărârile privind scenariul de funcţionare pentru fiecare unitate de învăţământ, valabil pentru începutul de an şcolar 2020 - 2021", anunţă MEC, într-un comunicat transmis AGERPRES.

Astfel, conform acestor hotărâri, se înregistrează următoarea situaţie:

► 12.610 unităţi de învăţământ în scenariul 1 - participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie sanitară

► 4.892 de unităţi de învăţământ în scenariul 2 - participarea zilnică (faţă în faţă) a tuturor preşcolarilor şi elevilor din învăţământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a şi a XII-a, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, respectiv revenirea parţială (prin rotaţie de una - două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu şi liceu, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie

Citește și
școli
Școlile au anunțat scenariile după care vor să înceapă cursurile. De ce multe au ales "scenariul hibrid"
Șeful spionajului militar ucrainean spune că rușii au pregătit liste cu execuții: „Profesori, preoți, jurnaliști”

► 238 de unităţi de învăţământ în scenariul 3 - participarea tuturor preşcolarilor şi elevilor la activităţi/ lecţii online

►7 unităţi de învăţământ în scenarii mixte (S2+S3) - varianta aceasta s-a aprobat avându-se în vedere situaţiile specifice din fiecare unitate, precizează MEC. Unele dintre unităţi se află în curs de reabilitare şi altele au cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât impun învăţarea online.

"Consiliile de administraţie de la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au adoptat propunerile în funcţie de analiza situaţiei epidemiologice efectuate la nivel naţional de către direcţiile de sănătate publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică (comunicată în data de 7 septembrie), de infrastructura şi de resursele existente în fiecare unitate de învăţământ", afirmă MEC.

Potrivit respectivei analize, în 2.728 de localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mic de 1 la 1.000 de locuitori, în 410 localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, se situează între 1 şi 3 la 1.000 de locuitori, iar în 43 de localităţi numărul de cazuri de noi îmbolnăviri, confirmate în ultimele 14 zile, este mai mare sau egal cu 3 la 1.000 de locuitori.

Situația în Capitală

 

În urma propunerilor înaintate de către consiliile de administrație ale unităților de învățământ, până ieri, 10 septembrie, Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență (CMBSU) au emis hotărârile privind scenariul de funcționare pentru fiecare unitate de învățământ, valabil pentru începutul de an școlar 2020-2021.

Astfel, conform acestora, se înregistrează următoarea situație:

► 595 unități de învățământ de stat şi particular în Scenariul 2, departajate astfel:
121 nivel preşcolar, 145 nivel gimnazial, 96 nivel liceal, 16 învăţământ special, 5 şcoli de arte, 6 cluburi sportive, 6 cluburi ale copiilor, 200 învăţământ particular.

Acesta presupune participarea zilnică (față în față) a tuturor preșcolarilor și elevilor din învățământul primar, a elevilor din clasele a VIII-a și a XII-a, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție, respectiv revenirea parțială (prin rotație de una-două săptămâni) a elevilor din celelalte clase de gimnaziu și liceu, cu respectarea și aplicarea tuturor normelor de protecție.

► 17 unități de învățământ de stat şi particular în Scenariul 3: participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la activități/lecții online, departajate astfel: 2 nivel preşcolar, 8 nivel gimnazial, 2 nivel liceal, 1 nivel postliceal, 3 învăţământ special, 1 învăţământ particular.

► 7 unităţi de învăţământ îşi vor desfăşura activitatea în scenarii mixte (2 şi 3). Varianta aceasta s-a aprobat avându-se în vedere situaţiile specifice din fiecare unitate. Unele dintre unităţi se află în curs de reabilitare şi altele au cazuri medicale particulare la clasă, astfel încât impun învăţarea online.

Articol recomandat de sport.ro
Postecoglou a descris într-un cuvânt prestația lui Radu Drăgușin din Manchester City - Tottenham 0-4
Postecoglou a descris într-un cuvânt prestația lui Radu Drăgușin din Manchester City - Tottenham 0-4
Citește și...
Tot mai mulți profesori, speriați de coronavirus, s-au pensionat anticipat. Cum e afectat noul an școlar
Tot mai mulți profesori, speriați de coronavirus, s-au pensionat anticipat. Cum e afectat noul an școlar

România se pregătește pentru un moment de cotitură, începerea noului an școlar, însă piedicile sunt de tot felul.

Școlile au anunțat scenariile după care vor să înceapă cursurile. De ce multe au ales
Școlile au anunțat scenariile după care vor să înceapă cursurile. De ce multe au ales "scenariul hibrid"

Toate școlile din România au început să anunțe inspectoratele județene după ce scenariu ar dori să înceapă cursurile.

Recomandări
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”
Alegeri prezidențiale 2024. Ce spun românii care votează din străinătate: ”Doamne ajută!”. ”De noi depinde soarta țării”

Peste 150.000 de români au votat până acum în cele 950 de secții deschise în toată lumea. Votul în diaspora a început vineri și ține 3 zile.  

Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”
Ce spunea Gabriel Cotabiță înainte să moară: ”N-am ce să regret, pentru că, dacă aș regreta ceva, l-aș mânia pe Dumnezeu”

Lumea artistică este în doliu, pentru una dintre cele mai vibrante voci din ultimele decenii. La 69 de ani, muzicianul Gabriel Cotabiță a murit la Spitalul Universitar din Capitală. 

LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. Număr semnificativ mai mic de voturi față de 2019

A început votul în diaspora pentru alegerile prezidențiale. Românii din străinătate au la dispoziție trei zile pentru a-și alege președintele.