Primarul sectorului 5, unde o şcoală a ars şi alta s-a dărâmat: "Facem lucruri bune"


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 25 Octombrie 2018 10:02
Categorie: Stiri Educatie

Adunați să prezinte un raport despre situația învățământului din Capitală, oficialii au ajuns să se entuziasmeze că școlile moderne se vor înmulți, iar sistemul de educație va fi tot mai bun.

Promisiunile vin la o săptămână după ce Comisia Europeană a atras atenția că România are probleme mari în privința abandonului școlar și pregătirii adolescenților și este pe ultimul loc la capitolul absolvenți cu studii superioare.

În aula Universităţii Politehnice, primarii de sector, directorii de şcoli şi reprezentanţii Inspectoratului Școlar s-au întrecut în rapoarte.

Primar Sectorul 5: „Lucrurile bune pe care le facem trebuie promovate. Mulţumesc părinţilor mei pentru educaţia pe care mi-au dat-o. Mulţumesc mamei mele pentru că şi acum scriu frumos. În sfârşit, cred că sistemul educaţional românesc începe să devină ceea ce merită să fie."

Acesta este Daniel Florea, primarul Sectorului 5, unde tavanul unei şcoli s-a prăbuşit, clădirea altei şcoli a luat foc şi într-o altă unitate copiii învaţă în trei schimburi, din lipsă de spaţiu. Primarul dă vina pe birocraţie şi promite că la anul va fi bine.

Părinte: „Sunt trei schimburi şi asta ar fi un minus. Dulapuri ne-ar mai trebui."

La această adunare, responsabilii nu au vorbit despre faptul că în 2018, în Capitală, numeroase şcoli nu au hârtie igienică şi săpun la toalete, iar elevii nu se pot spăla pe mâini.

În tot acest timp, un raport al Comisiei Europene atrage atenţia că România este codaşa Uniunii cu a treia cea mai mare rată a abandonului şcolar. Ţara noastră este pe ultimul loc şi la ponderea absolvenţilor de studii superioare şi are cea mai slabă rata din Uniune privind participarea adulţilor la procesul de învăţare.

Ecaterina Andronescu: „Vreau să văd raportul, nu am apucat să îl văd. Cred că datele de abandon şcolar nu sunt bine gestionate şi sunt, după părerea mea, scoase din interior, fără o bază reală."

Director Școală Profesională: „Finanţarea, care în continuare este insuficientă, şi mai mai ales în învăţământul rural."

Uniunea Europeană a avertizat România ca aceste probleme trebuie remediate până în 2020.

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO