„Insula fantomelor” e de vânzare. Are tunuri pe plajă, ar putea găzdui nunți, și era „dispozitiv de descurajare nucleară”
„Insula fantomelor” cum este supranumită o mică întindere de uscat din apropiere de Plymouth, este scoasă la vânzare, dar nu sunt cumpărători din pricina trecutului sângeros și a fenomenelor inexplicabile din prezent.
Pe Insula Drake, în largul coastei orașului Plymouth din Marea Britanie, s-ar afla fantomele a 15 soldați. Are o plajă privată, fortificații și autorizații de construcție pentru un hotel de lux, dar potențialii cumpărători nu se înghesuie.
„Insula fantomelor” a fost folosită ca fort militar timp de sute de ani și este de vânzare. Insula Drake, situată la doar 600 de metri de Plymouth, are tunuri din secolul al XVIII-lea, o plajă privată, fortificații, cazărmi, iar actualul proprietar a primit și autorizație de construcție pentru un hotel de lux, arată publicația Daily Star.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Cu toate acestea, e greu de găsit un cumpărător, după legenda că pe insulă s-ar afla fantomele a 15 foști soldați care au lucrat în cazarmă. Proprietarul actual, Morgan Phillips, a declarat: „Dacă îi crezi pe clarvăzătorii care vin aici... toți sunt soldați britanici. Ei sunt aici să ne protejeze. Asta au făcut când erau în viață și asta fac în continuare!"
Morgan a adăugat că a văzut o mulțime de lucruri inexplicabile pe insulă, dar a insistă că "totul este foarte frumos". Insula, la care se poate ajunge în mai puțin de 10 minute cu barca, mai are cazărmi, baterii de artilerie complete cu puțuri de proiectile și depozite subterane de praf de pușcă.
Morgan Phillips a descris-o ca fiind "dispozitivul de descurajare nucleară al vremii sale" și a declarat că, probabil, acesta este motivul pentru care insula nu a fost niciodată invadată de Armada spaniolă - o flota care a încercat, fără succes, să invadeze Anglia în secolul al XVI-lea. După ce a cumpărat insula în 2019 pentru suma de 6 milioane de lire sterline, Morgan a obținut permisiunea de a construi un hotel cu 43 de paturi. În prezent, el oferă tururi ghidate pentru grupuri pe insulă și speră că un potențial cumpărător poate contribui la stimularea turismului local.
„Plymouth încearcă să devină o destinație turistică, după un drum lung. Insula este numită după Sir Francis Drake - un explorator englez care a călătorit în jurul lumii între 1577 și 1580” a adăugat proprietarul insulei fantomelor.
Nu există un preț fix pentru insulă, iar costurile de reabilitare sunt estimate la aproximativ 25 de milioane de lire sterline. Agentul imobiliar mandatat de proprietar a explicat că Morgan s-a gândit să o transforme într-o locație de nunți, cu cazare pentru oaspeți, cu un restaurant și o cafenea, „o oportunitate în care, cu puțină viziune, poate fi creat un moment cu adevărat special"