„Bătălia ceaunelor”, în Maramureș. 12 bucătari s-au întrecut pentru cea mai bună tocăniță
În Maramureș, s-a dat ieri „bătălia ceaunelor”. 12 bucătari au pregătit la foc mic cea mai bună tocăniță. Nu a lipsit nici tradiționala mămăligă. Pentru a-i impresiona pe cei prezenți, fiecare concurent a avut secretele sale.
„Aici să nu filmaţi că-s ingrediente secrete.”
„Secretul nostru este sufletul”, spuneau maeștrii bucătari.
Cei 12 concurenți au venit pe malul lacului Nistru din Maramureș și - la foc mic - au pus la gătit ingredientele pentru cea mai bună tocăniță. Fiecare cu secretul său.
„Noi suntem echipa Merişor, şi o să facem mămăliga cu tocăniţă de porc şi vită. O să fie şi picant, şi tocăniţă normală.”
Marian Muntean, bucătar: „Avem o combinaţie de condimente pe care nu pot să le spun. O să facem un sos cu ardei copt, usturoi, roşii şi condimentele pe care le-am pregătit.”
Vlad Pop, bucătar: „Mai mult tradiţional, sigur, fără suc de roşii, doar cu ceapă, usturoi şi restul ingredientelor secrete.”
Fiecare rețetă a avut ceva aparte, pentru a-i impresiona pe jurați.
Andrei Covaci, bucătar: „Secretul bucătarului este gustul lui. Nu merg fără locul 1 de aici.”
Bucătarii au avut și susținători, care au așteptat ca tocăniţa să fie gata.
Fetiţă: „Sunt aici ca să-l susţin pe tati şi să mănânc ce au pregătit ei.”
Femeie: „Am venit să susţinem echipa tăticilor, a soţilor, aşteptam să degustăm bucatele”.
Reporter: Veţi putea să fiţi imparţială? Să zicem că da, o să încerc cel puţin.”
Oaspeții au putut gusta și friptură de berbecuț: „Aici friptura de berbecuţ îi făcută... cârnăciorii”.
La final, fiecare bucătar și-a împărțit creația cu cei dornici să testeze preparatele.