„Bătălia ceaunelor”, în Maramureș. 12 bucătari s-au întrecut pentru cea mai bună tocăniță
În Maramureș, s-a dat ieri „bătălia ceaunelor”. 12 bucătari au pregătit la foc mic cea mai bună tocăniță. Nu a lipsit nici tradiționala mămăligă. Pentru a-i impresiona pe cei prezenți, fiecare concurent a avut secretele sale.
„Aici să nu filmaţi că-s ingrediente secrete.”
„Secretul nostru este sufletul”, spuneau maeștrii bucătari.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Cei 12 concurenți au venit pe malul lacului Nistru din Maramureș și - la foc mic - au pus la gătit ingredientele pentru cea mai bună tocăniță. Fiecare cu secretul său.
„Noi suntem echipa Merişor, şi o să facem mămăliga cu tocăniţă de porc şi vită. O să fie şi picant, şi tocăniţă normală.”
Marian Muntean, bucătar: „Avem o combinaţie de condimente pe care nu pot să le spun. O să facem un sos cu ardei copt, usturoi, roşii şi condimentele pe care le-am pregătit.”
Vlad Pop, bucătar: „Mai mult tradiţional, sigur, fără suc de roşii, doar cu ceapă, usturoi şi restul ingredientelor secrete.”
Fiecare rețetă a avut ceva aparte, pentru a-i impresiona pe jurați.
Andrei Covaci, bucătar: „Secretul bucătarului este gustul lui. Nu merg fără locul 1 de aici.”
Bucătarii au avut și susținători, care au așteptat ca tocăniţa să fie gata.
Fetiţă: „Sunt aici ca să-l susţin pe tati şi să mănânc ce au pregătit ei.”
Femeie: „Am venit să susţinem echipa tăticilor, a soţilor, aşteptam să degustăm bucatele”.
Reporter: Veţi putea să fiţi imparţială? Să zicem că da, o să încerc cel puţin.”
Oaspeții au putut gusta și friptură de berbecuț: „Aici friptura de berbecuţ îi făcută... cârnăciorii”.
La final, fiecare bucătar și-a împărțit creația cu cei dornici să testeze preparatele.