Tabere urbane de o zi pentru copii. Ce costuri sunt și de ce activități au parte micuții
A început vacanța mare, iar părinții pot alege tabere în care să îi ducă pe copii dimineața și să-i ia seara. Cei mici sunt implicați în activități zilnice și au o masă principală și gustări.
Foarte căutate sunt cursurile de pictură, actorie, robotică sau taberele din fermele de lângă orașe. Tarifele ajung și la 200 de lei pe zi.
Într-o fermă de lângă Baia Mare, copiii pot petrece o zi întreagă printre animale. Primesc o masă și două gustări sănătoase și se pot juca liberi la fel ca în curtea bunicilor.
Alegeri 2024
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
22:10
„Cine poate să-l oprească pe Simion”. CTP: „În acest tur 1, fiecare candidat va fi pe barba lui, mai puțin dna Lasconi”
Preturile ajung la 150 de lei pe zi, iar părinții îi știu în siguranță, cât timp ei sunt la serviciu.
Alexandru Barabaș, organizator: „Ne-am gândit să organizăm tabere de zi pentru copii, în mediul urban, unde am creat o micro-fermă. Pe durata a 8 ore organizăm aceste tabere”.
În altă tabară urbană din Constanța se organizează zilnic drumeții, vizite la cetăți, cursuri de fotografie, chitară și ateliere de lucru manual. Un modul de o săptămână costă 700 lei în care sunt incluse și mesele.
Sunt și părinți care aleg ateliere de robotică. Aici, prețurile ajung la aproape 200 de lei pe zi și este inclusă o masă caldă.
Laura Gligor, coordonator centru: „Majoritatea părinților optează pentru un program prelungit pentru că sunt la muncă și nu ar avea cine să se ocupe de copilași în mijlocul zilei”.
Ioana Radu, psiholog: „Este foarte valoros pentru a învăța lucruri noi, pentru a te conecta cu ceilalți, pentru a explora un mediu nou. Copiii din ziua de astăzi sunt foarte obișnuiți să fie foarte stimulați. Iar a întrerupe acestea activități poate fi plictisitor pentru ei”.
Tot psihologii spun că cei mici nu trebuie suprasolicitați cu un program foarte încărcat.