Cum s-a văzut marșul „Bucharest Pride” 2024. Românii au devenit mai toleranți față de membrii acestei comunități
Mii de oameni au participat la marșul „Bucharest Pride”. Este a 19-a ediție a evenimentului dedicat comunității LGBT.
Un sondaj recent arată că românii au devenit mai toleranți față de membrii acestei comunități, iar 70% cred că toate familiile ar trebui protejate de lege, inclusiv cele formate din persoane de același sex.
Mii de oameni, îmbrăcați în culorile curcubeului, cu accesorii și cu steaguri în mâini, și-au strigat în stradă drepturile, fără să le fie teamă că vor fi judecați.
Alegeri 2024
07:25
Campania electorală s-a terminat. Cele mai marcante momente, de la zboruri private la ferme de troli și acuzații de spionaj
07:08
LIVE TEXT Alegeri prezidențiale 2024 | A doua zi de alegeri în diaspora. 46.000 de alegători au votat până sâmbătă ora 10:00
21:23
Ciolacu reafirmă că, dacă este ales preşedinte, l-ar desemna premier pe Bolojan şi că îşi doreşte o coaliţie cu PNL
20:58
Marcel Ciolacu este favorit clar pentru câștigarea alegerilor pe platforma pe care s-a pariat masiv în favoarea lui Trump
Este și dorința multora dintre participanți - ca statul să recunoască parteneriatul civil între persoanele de același sex, așa cum se întâmplă în alte state. De altfel, pentru al doilea an la rând, Bucharest Pride face referire la nevoia urgentă de recunoaștere legală și protecție a tuturor familiilor, după cum arată și sloganul ales în acest an, "Suntem pregătiți".
De la tineri la vârstnici, activiști și susținători, cu toții au vrut să transmită un mesaj puternic de acceptare și egalitate.
De altfel, un studiu recent realizat de Cult Research, citat de Asociația ACCEPT, arată că românii sunt mai deschiși față de comunitatea LGBT și cred că toate familiile ar trebui protejate.
După ce au mers în marș mai bine de o oră, participanții s-au oprit în Parcul Izvor, acolo unde au avut o petrecere în aer liber.
În paralel, a avut loc și marșul normalității, unde participanții și-au aratat sustinerea pentru familia tradițională.