Viperă fotografiată într-un sat din Arad, pe pavajul de ciment din curte. Primarul a dat alarma

Ultima actualizare: 10-09-2021 22:03
Viperă fotografiată într-un sat din Arad, pe gresia din bucătărie. Primarul a dat alarma
Aradon

O viperă a stârnit panică într-o localitate din Arad. Șarpele veninos a fost găsit într-o gospodărie, iar oamenii au fotografiat-o și i-au trimis poza primarului. Acesta a lansat imediat un apel către populație, pentru luarea unor măsuri de siguranță.

Primarul comunei Hășmaș, Cornel Popa, a semnalat pe contul său de Facebook prezența unei vipere fotografiată într-o gospodărie din satul Agrișu Mic, pe pavajul de ciment de la intrarea în locuință, relatează publicația Aradon.

„Stimați cetățeni, vă aduc la cunoștință că ieri, 9 septembrie 2021, a fost semnalată prezența într-o gospodărie din localitatea Agrișu Mic a unei vipere comune, șarpe veninos de mărime mijlocie, din familia Viperidae”, a scris primarul din Hășmaș pe rețeaua de socializare

Vipera comună este întâlnită în luminișurile din pădurile de foioase și conifere. Este foarte activă ziua, în zilele de caniculă. Dimineața și seara caută caută locuri însorite, pentru a se încălzi. Vipera comună atacă mușcând fulgerător animalele mari sau omul, însă numai atunci când se simte amenințată, arată sursa citată.

„În cazul în care observați prezența viperei, păstrați o distanță de siguranță pentru protecția dumneavoastră. În cazul în care sunteți mușcați de această specie, sunați imediat la numărul de urgență 112”, a adăugat primarul Cornel Popa.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO