Vânătoare de iepuri, fără arme, în Arad. Cu cât se vând animalele capturate
În judeţul Arad, vânătorii au ieşit luni la treabă, fără arme. Au prins 200 de iepuri, după ce aceştia s-au înmulţit necontrolat şi au făcut multe stricăciuni.
Iepurii au nimerit în plase speciale, fără să fie răniţi, şi urmează să fie trimişi în Covasna şi Dâmboviţa, unde sunt foarte puţini.
150 de vânători şi gonaci au ieşit dimineața pe câmp, să prindă iepurii sălbatici. Au format un lanţ uman şi au înaintat spre zona unde erau montate plase speciale, menite să îi oprească pe urechiați. Gonacii scoteau din când în când zgomote puternice, care să sperie sălbăticiunile.
Alegeri 2024
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
22:40
Ce a răspuns Nicolae Ciucă la întrebarea dacă a scris versurile manelei ce i-a fost dedicată de Dani Mocanu
Nicu Deme, director AJVPS Arad: „S-au capturat 64 de iepuri de câmp, este unul din cele mai bune fonduri cu iepuri al României. Vom continua încă vreo două sau trei bătăi. Vor pleca la două asociaţii din ţară la Covasna şi la Dâmboviţa.”
Ai noştri au fost ajutaţi de vânătorii unguri, unde astfel de acţiuni de prindere sunt frecvente.
Bărbat: „Fluierăm aşa, să meargă spre plase să-i prindem. Am mai făcut aşa ceva, dar în altă parte, acum vreo 20 de ani se mai făcea acolo unde sunt foarte mulţi iepuri. Atacă culturile şi trebuie făcută o echilibrare, o selecţie."
Vânătorii s-au grăbit să captureze iepurii înainte ca plantele semănate pe câmp să răsară. Animalele au produs în fiecare an pagube însemnate în acesta zona.
Dorin Zorici, agricultor: „Prezența iepurilor în câmp ne afectează economic foarte mult, că distrug culturile, în special culturile de floarea soarelui, distrusă primăvara în proporţie de 50 la sută.”
Gheorghe Mihăiescu, preşedinte fond de vânătoare: „Avem probleme mari cu fermierii. În primăvară este o suprapopulaţie."
Iepurii sălbatici vor fi relocati în Covasna şi Dâmboviţa, pe fonduri private de vânătoare, unde vor fi vânduţi cu 90 de euro exemplarul.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!