UNTOLD participă cu un brad la Festivalul Brazilor de Crăciun! Luna Magic Tree by UNTOLD
Se apropie unul dintre cele mai iubite momente din an, așteptat cu nerăbdare de miliarde de oameni de pe întreaga planetă.
Părinții, copiii, bunicii, oameni de toate vârstele din toate colțurile lumii visează la atmosfera caldă de Crăciun, la cadourile mult dorite, la bradul perfect, la mâncarea și dulciurile delicioase pregătite cu mult drag pentru sărbătorile de iarnă.
Milioane de străzi, alei, parcuri și clădiri din întreaga lume aprind în fiecare seară atmosfera de Crăciun. Tabloul este completat de brazi strălucitori, învăluiți în globuri, luminițe, îngerași, inimioare, steluțe, zâne, spiriduși sau reni.
Pe 9 decembrie, în Capitală, la Muzeul Național de Artă al României are loc Festivalul Brazilor de Crăciun, ajuns la cea de-a 21-a ediție. Creații unice de Crăciun, ce-și spun povestea binelui ce trece de la unul la altul, prin empatie și solidaritate sunt gata să strălucească la Gala specială organizată de Organizația Salvați Copiii România în parteneriat cu Muzeul Național de Artă al României.
26 de artiști și designeri au creat în atelierele lor brazi unici, care vor fi scoși la licitație în seara de 9 decembrie. Până atunci, aceștia pot fi văzuți la muzeu.
Banii strânși la licitație vor ajunge la copiii României pentru care magia Crăciunului și cadourile Moșului mult iubit sunt doar un vis îndepărtat. Din păcate, micuții trăiesc în pragul sărăciei, în familii care supraviețuiesc de la o zi la alta. Mulți părinți sau bunici abia își permit să pună hrană pe masă, să cumpere haine și încălțăminte pentru copii și nepoți pentru fiecare sezon, ghiozdane și rechizite pentru școală sau medicamente.
Asociația Salvați Copiii Româna își dorește să le ofere o șansă mai bună la viață copiilor pentru care educația este un lux. Festivalul Brazilor de Crăciun este o misiune de tradiție, întinsă de-a lungul ultimilor 21 de ani, care strânge de fiecare dată zeci de mii de euro și îi ajută copiii nevoiași. Brazii expuși la gală în fiecare an sunt creați cu mult drag de oameni iubitori de bine.
Maestrul Gheorghe Zamfir, cel mai mare naist al lumii și unul dintre cei mai iubiți artiști a colaborat în scop umanitar, în acest an, cu Adina Buzatu pentru realizarea unui brad de Crăciun pentru festival.
Arhitecții și designerii celui mai mare festivalul de muzică din România, UNTOLD, au creat, la rândul lor, un brad special pentru această gală. Conceptul o dezvăluie pe Luna, generatorul de energie magică și blândă a Universului UNTOLD, o energie menită să îmbrățișeze bucuria dăruirii și a copilăriei.
Este primul an în care UNTOLD participă la acest minunat eveniment și își dorește ca prin acest brad să dăruiască fericire, zâmbet și magie tuturor copiilor.
,,Folosind LUNA ca simbol al luminii, al magiei, al feminității și al energiei materne am creat un brad menit să lumineze suflete. La lumina Lunii se regăsesc 7 brazi, simbol al trăniiciei, al prosperității si ai vieții, brazi populați de licuricii universului UNTOLD.
Luna Magic Tree by UNTOLD aduce un mesaj de unitate și bucurie și ne dorim ca LUNA să vă poarte pe ale sale raze magice” declară organizatorii UNTOLD.
Doina Levintza, Smiley & Hahaha Production sau Adela Pârvu se numără printre artiștii care s-au implicat în acest an în crearea magiei de Crăciun pentru zeci de mii de copii.
Din păcate, în România, 400.000 de copii trăiesc în sărăcie. Potrivit datelor oficiale, copiii români sunt cei mai expuși din Europa riscului de sărăcie severă. În 2020, țara noastră s-a situat pe primul loc în topul făcut de Oficiul European de Statistică. Peste 1.500.000 de copii din România (36,3%) abia au acces la hrană sănătoasă, educație și tratamente medicale urgente.
Licitația va avea loc joi seară, 9 decembrie, în Sala Tronului a Muzeului Național de Artă al României. Până în prezent, la cele 20 de ediții ale Festivalului Brazilor de Crăciun banii din donații au ajutat peste 110.000 de copii, după cum urmează:
• 8.868 de copii, care au beneficiat de sprijin socio-economic, pentru a putea fi integrați educațional și pentru a se preveni abandonul școlar;
• 39.444 de copii, care au fost incluși în programul Școala după Școală și de educație remedială;
• 9.349 de copii, care au participat la Grădinițele Estivale;
• 4.624 de copii, care au fost recuperați educațional, prin programul A Doua Șansă.