Un tânăr s-a căsătorit cu străbunica sa, în vârstă de 91 de ani


Ultimul update: Vineri 26 Ianuarie 2018 17:50
Data publicarii: Sambata 04 Noiembrie 2017 18:08
Categorie: Stiri Diverse
Cuplu din Brazilia

Un tânăr de 23 de ani, Mauricio Ossola, s-a căsătorit cu străbunica sa Yolanda Torres, în vârstă de 91 de ani, în urmă cu doi ani.

Cu toate acestea, după decesul femeii, statul a refuzat să îi acorde pensie de văduv bărbatului, pe motiv că uniunea lor n-ar fi fost legitimă.

„Am iubit-o pe Yolanda în cel mai pur mod în care este posibil să iubești pe cineva, iar acel sentiment, cât și durerea cauzată de pierderea ei, vor rămâne cu mine până la finalul zilelor”, a spus Mauricio Ossola, acum în vârstă de 26 de ani, pentru ziarul El Tribuno, informează The Guardian.

Cu toate acestea, Administrația Națională de Securitate Socială (Anses) a Argentinei nu a fost convinsă de iubirea celor doi și i-a respins tânărului solicitarea să primească pensie de urmaș. Potrivit autorităților, pensia i se acordă partenerului rămas în viață care nu are pensie de venit, însă tânărul lucrează ca avocat.

El a mai mărturisit că, deși diferența de vârstă dintre el și soția decedată era de 68 de ani și în ciuda legăturii de sânge, căsătoria lor a fost legală și, de aceea, este dispus să ajungă la Curtea Supremă.

„Motivul pentru care mi-a fost respinsă cererea nu are temei legal și nu voi trăda ultima dorință a Yolandei și jurământul pe care l-am făcut față de ea. Yolanda a insistat să-mi termin studiile, iar căsătoria noastră a fost nobilă. Ea m-a susținut foarte mult și aceasta a fost ultima ei dorință”, a mai mărturisit Mauricio Ossola.

Tânărul a trăit în orașul Tres Cerritos, cu fratele, mama, bunica și străbunica Yolanda încă din copilărie. Cei doi au decis să se căsătorească atunci când el voia să renunțe la studii. Acum, își dorește să beneficieze de pensia de urmaș.

Solicitarea lui ar putea fi acceptată. Un caz similar a avut loc, în Argentina, în urmă cu 1- ani, când un tânăr de 24 de ani s-a căsătorit cu o femeie de 82. Soția acestuia a murit în luna de miere, iar statul i-a acordat dreptul la pensie.

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO