Numele unui bebeluș le creează dificultăți autorităților franceze. Părinții l-au numit „Jihad”
Autoritățile franceze se confruntă cu o dilemă, după ce un cuplu și-a botezat bebelușul născut în luna august „Jihad”.
Deși, legislația franceză nu interzice anumite nume, autoritățile trebuie să decidă dacă părinții vor trebui să schimbe numele bebelușului, informează BBC News.
În limba arabă, „Jihad” înseamnă „efort sau luptă”. Cu toate acestea, termenul „jihadist” este folosit pentru a descrie islamiștii militanți, precum cei care comit atentate în numele grupării Stat Islamic.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
De la începutul anului 2015, peste 230 de persoane au murit, în Franța, din cauza unor atacuri comise de militanți islamiști.
În anul 2013, o mamă din orașul francez Nimes a primit o lună de închisoare cu suspendare și o amendă de 2.000 de euro, după ce și-a trimis la grădiniță copilul de trei ani, numit „Jihad”, cu un tricou pe care scria „Sunt o bombă”, „Jihad, născut pe 11 septembrie”. Astfel, autoritățile au stabilit că mesajul de pe tricou are caracter „provocator” din cauza aluziei la atentatul din 11 septembrie 2001, nu din cauza numelui.
Totodată, în 2015, un tribunal din Franța a interzis unor părinți să își numească fiica „Nutella”, motivând că va fi țintă a ironiilor, din cauza numelui. Astfel, judecătorul a decis ca fetița să fie numită Ella.
De data aceasta, autoritățile trebuie să stabilească dacă copilul va purta acest nume. În Franța, legea nu interzice niciun nume, atâta timp cât nu rănește interesele copilului, nu îi afectează reputația și niciun membru al familiei nu se opune.