Un pas uriaș spre o viață mai ușoară în cazul persoanelor cu dizabilități
O inovație a studenților de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați ar putea reprezenta un pas uriaș spre o viață mai ușoară în cazul persoanelor cu dizabilități.
A fost proiectat cel mai ieftin aparat de pe piață, care să-i ajute pe acești oameni să meargă. Este un exo-schelet ce poate fi produs cu 500 de euro, din piese de la dezmembrări. În plus, ar fi capabil să susțină o greutate de până la 300 de kilograme.
Echipamentul este în teste și, până acum, a dat rezultate neașteptat de bune. Mișcările membrelor sunt controlate de un motor, alimentat de un acumulator de la un vehicul hibrid, care garantează funcționarea timp de trei ore. Înainte, exo-scheletul a fost proiectat într-un program.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Componentele au fost cumpărate de la dezmembrări auto, cu doar câteva sute de lei. Studentul care a conceput echipamentul are 52 de ani și este un antreprenor din Galați.
Laurențiu Miron, student, Facultatea de Inginerie, Galați: "Ideea a fost gândită mult mai demult, datorită faptului că tatăl meu a avut o problemă cu picioarele. Și, tocmai din cauza asta, am vrut să-l fi ajutat de pe atunci, dar n-am putut.”
Bogdan Marin, Doctor inginer, șef de lucrări, Facultatea de Inginerie, Galți: "Echipamentele aduse din afară care există în multe clinici din România sunt extrem de scumpe. Eu cred că poate fi produs la un preț foarte mic, undeva la 500 de euro."
Facultatea de Inginerie de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați are succes și cu alte proiecte. Studenții au reconstruit în format 3D centrul istoric al orașului și au realizat și un echipament care detectează folosirea telefonului mobil la volan și blochează mașina.
Sursa: Pro TV
Etichete: galati, persoane cu dizabilitati, echipamente medicale, myimpact,
Dată publicare:
28-06-2023 14:40