Un orfan ar putea fi obligat să se întoarcă într-o țară despre care nu-și amintește nimic

Dată publicare: 15-06-2019 17:32
Dată actualizare: 15-06-2019 17:48


giorgi kakava

Un băiat orfan în vârstă de 11 ani care locuiește în Glasgow ar putea fi deportat în Georgia, țara sa natală despre care abia își mai amintește.

Mama sa, Sopio Baikhadze, a murit în luna februarie la vârsta de 35 de ani, în timp ce aștepta ca cererea sa de azil să fie analizată. Dorința sa pe patul de moarte a fost ca micuțul Giorgi, care nu știe niciun cuvânt în limba sa natală, să crească ca un băiat scoțioan.

Sopio s-a refugiat în Scoția de teama cămătarilor față de care soțul să avea o datorie. Femeia se temea că aceștia i vor ucide copilul sau că va ajunge victima traficului de persoane.

Copilul poate rămâne în Scoția doar până în februarie 2020, iar bunica sa poate rămâne până în decembrie 2020 – ridicând numeroase întrebări egate de cum se va descurca fără supravegherea unui adult.

După intervenția comunității și a Bisericii Scoției, cei doi au primit dreptul de a mai rămâne în Marea Britanie încă 30 de luni.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Metro


VIDEO PROTVPLUS.RO