300 de migranţi au ajuns ilegal în Marea Britanie. Cum au fost ajutaţi de un român


Ultimul update: Miercuri 12 Iunie 2019 17:58
Data publicarii: Miercuri 12 Iunie 2019 16:42
Categorie: Stiri actuale

300 de migranţi, majoritatea kurzi şi iranieni, au ajuns ilegal în Marea Britanie în ultimii doi ani cu ajutorul unui grup infracţional condus şi de către un roman.

Miercuri, procurorii DIICOT au descins la 18 adrese din Cluj şi Alba pentru destructurarea reţelei în baza unui mandat european de anchetă emis de autorităţile franceze.

Un roman, în vârstă de 41 de ani, ar fi fost cel care coordona operaţiunile pe teritoriul României. El recruta migranţi, primea bani de la ei şi organiza transportul acestora către Marea Britanie.

Pentru că e vorba de sute de oameni care aveau ca destinaţie Londra, romanul ar fi cooptat în afacere şoferi de TIR-uri. Aceştia aveau două rute, fie tranzitau Franţa, fie Belgia şi Olanda, ca să ajungă pe insulă.

Din acel punct intervenea un alt traficant de migranţi. Un cetăţean de origine kurdă care se ocupă pe teritoriul Marii Britanii de cei care ajungeau acolo ilegal.

Întregul grup infracţional avea 60 de membri, iar reţeaua ar fi câştigat, în decursul operaţiunilor, aproape jumătate de milion de euro.

Procurorii au descins acasă la 10 persoane din Alba şi Cluj, toate suspectate că ar face parte din această reţea. Cu toţii sunt acuzaţi de trafic de migranţi şi spălare de bani.

 

VIDEO PROTVPLUS.RO