Decizie istorică la Berlin în ziua summit-ului de la Sibiu. Sunt vizați și românii

09-05-2019 15:44

Decizie istorică la Berlin

Guvernul german a decis să relaxeze legislația muncii, astfel că va permite angajarea unui număr mai mare de persoane din străinătate.

Decizia este calificată ca fiind una "istorică" de către ministrul de interne Horst Seehofer.

Noile prevederi facilitează rămânerea pe teritoriul Germaniei a străinilor care îşi găsesc de lucru, abandonând cerinţa tradiţională ca angajatorul să demonstreze că munca pentru care angajează un străin nu poate fi prestată de un cetăţean al Uniunii Europene. Lucrătorilor non-UE le va fi suficientă prezentarea unui contract de muncă pentru a primi viză de muncă, informează Agerpres.

Reformele în acest sens, convenite deja de guvernul de coaliţie al cancelarului Angela Merkel, sunt menite să răspundă deficitului de mână de lucru calificată care continuă să se înregistreze în diferite sectoare ale economiei germane, împiedicând progresul acestora.

Ele mai trebuie însă aprobate de Bundestag, iar mai mulţi deputaţi de opoziţie, atât din Partidul Liber-Democrat (FDP, pro-afaceri) cât şi din rândurile Verzilor (stânga), au criticat reformele, apreciind că acestea nu merg suficient de departe.

La rândul său, Alternativa pentru Germania (AfD, dreapta radicală) a denunţat aceste măsuri, afirmând că ele vor permite o migraţie necontrolată în Germania.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO