Ce riscă un voluntar care le-a dat apă și mâncare migranților de la granița cu SUA. FOTO


Ultimul update: Luni 03 Iunie 2019 11:12
Data publicarii: Luni 03 Iunie 2019 10:44
Categorie: Stiri externe
Povestea voluntarului care riscă 20 de ani după gratii. Le-a dat mâncare și apă migranților de la granița cu SUA

Scott Warren, un bărbat de 36 de ani care este voluntar pentru o organizație umanitară, riscă 20 de ani de închisoare după ce le-a oferit mâncare, apă și haine migranților care au încercat să intre ilegal în Statele Unite.

El a fost arestat în 17 ianuarie 2018, fiind acuzat de tentativa de a transporta ilegal migranți. Când a fost prins de poliție, doi migranți veniseră să le ceară ajutor voluntarilor, mărturisind că nu au mâncat aproape nimic în cele două zile în care au traversat deșertul Sonoran, în căutarea unei vieți mai bune în Statele Unite.

Astfel, Scott Warren le-a pregătit ceva de mâncare, le-a dat haine și i-a lăsat să se odihnească la sediul ONG-ului timp de trei zile, după care agenții de la imigrație au venit și i-au arestat.

Deschideți galeria foto pentru a vedea mai multe imagini.

Warren este voluntar pentru ONG-ul „No More Deaths” (n.r – Nu mai vrem morți), organizație care le oferă mâncare, apă și haine migranilor care intră ilegal în Statele Unite, scrie Daily Mail. Cel puțin 5 voluntari din aceeași organizație sunt cercetați de autoritățile federale din 2017.

Procurorul american Nathaniel Walters a precizat că acest caz nu are legătură cu ajutorul umanitar, ci autoritățile doresc să stabilească dacă Warren „a intenționat să încalce legea”, încercând să îi apere pe cei doi migranți de agenții de la imigrație.

Pe de altă parte, avocatul bărbatului a susținut că acesta „este un cetățean care respectă legile, un bun samaritean, care nu le-a oferit migranților altceva decât bunătate.” 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Ce riscă un voluntar care le-a dat apă și mâncare migranților de la granița cu SUA. FOTO
  • /

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO