Turiștii au luat la pas Valea Avrigului și Poiana Neamțului, de lângă Sibiu. „Prima dată când vedem cerbii așa de aproape”
Mulți turiști, atrași de peisajele parcă desprinse din povești, au luat la pas în acest weekend Valea Avrigului și Poiana Neamțului de lângă Sibiu.
Au putut, astfel, să se bucure de peisaj și chiar să socializeze cu o familie de cerbi. În plus, au vizitat și o casă „cu susul în jos”, într-un parc de distracții.
La marginea pădurii din Poiana Neamțului, turiștii sunt „ghidați” de o familie de ciute și de cerbi. Șeful turmei se numește Vili. Are 16 ani și poartă de câteva săptămâni setul de coarne de primăvară.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Daniel: „Le cresc coarne nu să alerge după oameni sau urși prin pădure, ci să-și elimine concurența masculină din rândul speciei lor”.
Cu puțină răbdare, oricine poate să admire animalele și chiar să le dea mâncare. Cei mai încântați au fost, desigur, copiii.
David: „Mi-a plăcut ce am auzit, cum cerbii își regenerează coarnele și le cad și rămân pe jos în pădure și cineva le poate găsi”.
Reporter: „Bobițe le-ai dat?”
David: „Da. Mi-a plăcut”.
Unii turiști au „probat” coarnele căzute, prilej de amuzament pentru toată lumea.
Reporter: „I-ați pus soțului coarne astăzi?”
Turistă: „Și le-a pus singur, nu am participat la asta. A vrut să încerce să vadă cum îi stă ca cerb”.
Turist: „Prima dată când vedem cerbii așa de aproape. Am aflat și diferența dintre ciute și căprioare la vârsta asta. Da, o experiență frumoasă!”
Zona are o frumusețe de basm, iar aici se face turism încă din anii '50 ai secolului trecut.
Ioan Stoica, proprietar de pensiune: „Le oferim un aer curat, o pădure verde, verde pur de primăvară, ce a mai rămas din ea. Spre munți sunt priveliști frumoase cu zăpadă. Doritorii pot face excursii de două ore jumate până la cabana Bârcaciu din golul alpin”.
La patru kilometri distanță, pe Valea Avrigului, a prins contur un uriaș parc de distracții în urmă cu un an. Atracția principală este o casă cu susul în jos, unde gravitația pare că nu funcționează.
Reporter: „E un mic dejun cu capul în jos, nu?”
Turistă: „Da! Foarte bun!”
Reporter: „Nu vă încumetați, vă ia cu amețeală?”
Turistă: „Da. Aș bea o cafea!”
Casa are peste două sute de metri pătrați și este o idee de import.
Reporter: „De ce v-ați ales să faceți o casă întoarsă?”
Leopold Klingeis, reprezentant al parcului tematic: „Păi, am trăit timpuri tulburi, întoarse, ne la locul lor, și acum sperăm să revină timpurile, casa să rămână”.
Vizitatorii sunt așteptați și cu tobogane gonflabile uriașe, o mică grădină zoologică, un restaurant și terenuri de joacă.