Micii pierd supremația. Care sunt noile vedete culinare în zonele montane
Turiștii aflați la munte au căutat să-și petreacă prima zi din vacanța de 1 Mai în apropierea meselor, a grătarelor și a zonelor verzi.
Pe lângă mici, mulți au vrut să guste și miel la proțap sau afumături vânătorești. În Brașov, au găsit și un festival culinar mediteranean cu fructe de mare și deserturi turcești.
Un restaurant din Poiana Brașov i-a întâmpinat pe turiști cu miel la proțap, grătar, ciorbe și platouri încărcate. Totul dres cu palinca.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Turist: "O să mergem pe tradițional. Două platouri, zacuscă, un mic aperitiv. O pălincuță cu domnul finul! Noroc!".
Turist: "Acum am zis să fim puțin diferiți și să alegem muntele. E mai multă verdeață, e aer, e frumos".
Adrian Samuel, bucătar: "Ne pregătim de azi-dimineață. Cel mai căutat preparat, weekendul acesta, este, cum se și vede, proțapul și pastrama de miel".
În Brasov, vizitatorii fost poftiți la un festival culinar mediteranean, unde au avut de ales dintre 24 de feluri de calamar, scoici sau creveți.
Turist: "Micii i-am terminat și acum suntem la hamsie, am schimbat meniul".
Turist: "Caracatiță, dar ne plac mai mult creveții. Am încercat câte puțin din fiecare".
Adrian Neagu, organizator eveniment: "Oamenii sunt dornici să încerce, nu știu, puiul de baltă, peștele, caracatița, cred că toate se vând în mod egal. Porțile variază între 30 de lei și se pot duce până la 200 de lei".
La desert turiștii au avut de ales din nu mai puțin de 50 de sortimente de dulciuri turcești.
Fasolea cu afumătură și gogoșile, la mare căutare în Gorj
Turiști s-au adunat și pe la pensiuni. În Gorj, la Baia de Fier și Polovragi, gazdele le-au încins grătarele.
Turistă: "Mâncarea e senzațională. Sunt atenți la cele mai mici detalii, pâine, produse locale, smântână, mămăliguță, ciorbițe demențiale, afinată".
Pe mese s-au mai pus si ciorbe de fasole cu afumatură, preparate vânătorești, mici, cartofi prajiți la ceaun sau gogoși.
Cristian Lera, proprietar pensiune: "Grătarele nu o să se oprească până luni seara, când pleacă ultimii turiști".
O noapte de cazare costă de la 250 de lei, dar mesele nu sunt incluse.