Surpriză la Festivalul Oktoberfest. Anunțul făcut de organizatorii evenimentului

Dată publicare: 03-10-2019 09:13
Dată actualizare: 03-10-2019 10:11


Au mai rămas patru zile până când Oktoberfest îşi închide porţile. Dar, dincolo de cantitățile uriașe de bere vândute cu care se laudă organizatorii, în acest an există încă un motiv de mândrie.

 

Comparativ cu edițiile trecute, când în urmă rămâneau mii de tone de gunoaie, acum deşeurile s-au diminuat vizibil.

Germanii au un sistem bine pus la punct şi speră ca în viitor evenimentul să devină unul cât mai prietenos cu mediul înconjurător.

La finalul unei zile de Oktoberfest, străzile din Munchen sunt pline de gunoaie, dar organizatorii festivalului nu sunt foarte deranjaţi de acest lucru. Spun că nu au instalat prea multe coșuri pentru că acestea prezintă un risc în cazul în care ar izbucni un incendiu. Aşa că, în momentul în care vizitatorii pleacă, angajaţii de la salubritate încep colectarea deşeurilor.

Michael Fiedler, angajat serviciul de salubritate din Munchen: "Lucrăm numai noaptea. Aşa ne asigurăm că festivalul Oktoberfest nu este perturbat."

Startul acţiunii se dă la ora două noaptea şi se lucrează intens până la 9 dimineaţa, când evenimentul îşi deschide din nou porţile. În fiecare zi sunt adunate aproximativ 70 de tone de gunoi. Paharele pentru bere, care sunt strânse separat, reprezintă 12 sută din întreaga cantitate.

La un asemena festin, cifrele sunt pe măsură. Potrivit organizatorilor, zilnic sunt devoraţi 35.000 de pui la rotisor şi nouă vite. Totul este servit în farfurii din Bone China, iar tacâmurile sunt din inox. Plasticul nu are ce căuta la Oktoberfest. Cât despre mâncarea care nu se consumă într-o zi, aceasta este folosită drept hrană pentru animale.

Clemens Baumgärtner, organizator Oktoberfest: "Folosim energie regenerabilă. Apa care rămâne după spălatul vaselor, aşa-zisa "apă gri" o folosim în zona toaletelor."

Dacă la începuturile ei sărbătoarea berii producea în Germania aproape 9.000 de tone de gunoi, la ediţia din acest an s-a strâns până acum o cantitate de 9 ori mai mică. Oktoberfest se încheie duminică.


VIDEO PROTVPLUS.RO