Spectacol pe străzile din Braşov, la Parada Junilor. „E al cincilea an în care vin aici, e incredibil!”
Brașovul a fost duminică și mai aglomerat decât de obicei. Mii de oameni s-au îngrămădit pe străzile din centru să admire tradiționala Paradă a Junilor Călări.
Mulțimea s-a mutat apoi în mijlocul naturii la Pietrele lui Solomon, unde s-a așezat la picnic sau a încins horele.
Potrivit tradiției, în prima duminică după Paști, Junii din Scheii Brașovului urcă pe cai și defilează mândri prin centrul orașului. Sunt șapte cete distincte, fiecare cu altfel de costum, steag și vătaf. Călin face parte din Ceata Roșiorilor și, cu toate că s-a mutat la Londra, nu lipsește niciodată de la paradă.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Călin Rusu, June Roșior: „Nu pot lipsi de la săbatoarea junilor, cred că m-aș urca pe pereți dacă nu aș fi în ziua asta aici, cu toata lumea!"
Țesălați, cu coamele împletite și pline de podoabe, caii junilor oferă publicului un spectacol fascinant. Majoritatea sunt aduși de la herghelii, unde au fost dresați să meargă în pas elegant de defilare.
Reporter: Ce v-a impresionat cel mai mult?
Turistă: „Caii! Și călăreții, cu costumele foarte frumoase."
Mulțimea de oameni i-a urmat pe călăreți ”Între Chetre”, adică la Pietrele lui Solomon, cel mai frumos loc de promenadă și de picnic din Brasov. Aici, între stânci, cetele de juni s-au risipit în poienile din pădure unde au întins mese bogate și s-au prins în hore.
Oamenii încing și ei gratarele, pun ceaunele la foc și dau drumul distracției. Ceaunul acesta o sa hrăneasca 80 de persoane.
Femeie: „Aici am pregătit iahnie de fasole, cu mușchi, cu afumătura."
Reporter: La cât ați venit?
Bărbat: „La sase si jumătate.”
Reporter: Așa de dimineață?
Bărbat: „Pai altfel nu mai prindeam loc."
Turistă: „În fiecare primăvară este la fel! Uitati-vă cât de frumos e! Ce energie, ce iubire, dăruire, unire!"
Philippe Hosten, turist: „E al cincilea an în care vin aici, e incredibil! Atmosfera este fascinantă, mulți oameni care sunt foarte draguți. E tradițional pentru Brașov!"
Primăria a amenajat o masă lunga, de 65 de metri, la care au încăput 150 de oameni. Iar mesenii au venit cu bunătăți pe care le-au împărțit cu generozitate celor din jur.