Șobolani mutanți, în căminele unei universități istorice. Nu mai pot fi otrăviți iar studenții stau numai încălțați
Șobolani mutanți au apărut în căminele unei universități celebre, fondată în secolul 19. Studenții se plâng că nu mai pot umbla în papucii de frica rozătoarelor, așa că stau mereu încălțați.
Căminele studenților de la Universitatea Sheffield din Marea Britanie au fost invadate de șobolani mutanți uriași care măsoară chiar și 70 de centimetri lungime, adică de mărimea unui câine de talie mică.
Mai grav este însă că au devenit imuni la otrava obișnuită, împrăștiată de firma de deratizare, arată publicația The Sun, pentru că au suferit mutații genetice care le permit acum să supraviețuiască substanțelor toxice folosite în mod obișnuit.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
„Aproape toată lumea are șobolani prin camere. Nici în bucătărie nu putem intra fără să purtăm pantofi" a spus un student, pentru sursa citată.
„Am semnat un contract cu plata chiriei, așa că nu ne putem muta. Dar cum putem trăi cu șoareci și șobolani?” spune alt tânăr. Totuși, studenții furioși amenință că nu vor mai plăti chiria și utilitățile, până când administrația căminelor nu îi va scăpa de rozătoare.
O cameră costă 79 de lire sterline pe săptămână, pusă la dispoziție de compania Unite Students, pentru Universitățile Sheffield și Sheffield Hallam, care susțin că au apelat deja la firme de deratizare.
Ambele universități au sfătuit chiriașii să contacteze serviciile pentru studenți sau consilierii de cazare.
„Șobolanii obișnuiți sunt uciși cu otravă, astfel încât speciile rezistente le iau locul. Este firesc ca numărul lor să se extindă și ar putea exista un risc semnificativ pentru sănătatea publică dacă populația lor nu este controlată" a declarat un reprezentant al asociației pentru controlul dăunătorilor.