Programul fântânilor din Piața Unirii în septembrie 2024. Când poți vedea Simfonia Apelor în București

simfonia apelor

Simfonia Apei 2024 este evenimentul din centrul Bucureștiului care adună oamenii dornici să vadă spectacolele de apă, muzică și lumini de la fântânile din Piața Unirii.

Ajunsă la cea de-a V-a ediție, acest eveniment oferă bucureștenilor și turiștilor ocazia de a se bucura de un spectacol de excepție. Show-urile impresionante combină jeturi de apă sincronizate cu muzică și lumini vibrante, transformând serile de vară într-o adevărată experiență.

Programul fantânilor din Piața Unirii în luna septembrie 

Septembrie este ultima lună din acest sezon de spectacole din cadrul Simfoniei Apelor 2024. 

În această lună spectacolele încep la ora 20:00, iar accesul în zona fântânilor pentru cei care vor să participe la schow se face de la ora 19:30. 

Spectacolul durează 45 de minute. 

Citește și
Mesajul surprinzător al lui Vladimir Putin pentru poporul rus. De ce se teme liderul de la Kremlin

De menționat că în weekendul 14-15 septembrie nu se va organiza spectacolul. 

Simfonia apelor

Simfonia Apei - spectacolul din sezonul 2024

Simfonia Apei este spectacolul de apă, muzică și lumini de la fântânile din Piața Unirii. În 2024 a început cea de-a cincea ediție

„În acest an, vom repune pe același firmament spectacolele de apă, muzică și lumini care ne-au încântat în ultimii 3 ani. Cu profund respect și admirație, evidențiem patrimoniul cultural, istoric și științific al României, marcând contribuțiile remarcabile ale personalităților care ne-au inspirat prin realizările lor excepționale. Astfel, îi celebrăm pe cei care ne-au dat motive de bucurie prin victoriile lor, pe cei care ne fac să fim mândri că suntem români atunci când mergem la teatru, cinema sau la operă, în țară sau în străinătate, și pe cei care au schimbat întreaga lume științifică, revoluționând conceptele matematicii, biologiei, fizicii, medicinei sau ale aeronauticii”, transmite Apa Nova.

Simfonia apelor

Spectacolele de anul acesta vor avea tematici care sărbătoresc valorile autentice și contribuțiile oamenilor de știință, cultură și sport, care au pus România pe harta Europei în privința turismului și a evenimentelor spectaculoase.

Începând cu 17 mai 2024, Fântânile Urbane din centrul Bucureștiului oferă din nou spectacolele „Simfonia Apei”, un eveniment devenit deja o tradiție mult așteptată.

Spectacolele din acest sezon vor dura aproximativ 45 de minute, fiecare având o tematică distinctă, cu un mix muzical și o paletă cromatică specifică. Accesul este gratuit, oferind bucureștenilor și turiștilor ocazia de a se bucura de aceste show-uri impresionante fără costuri.

Fântânile din Piața Unirii

Ansamblul de fântâni din Piața Unirii, care a trecut printr-un amplu proces de reabilitare în 2018, este pregătit să impresioneze din nou publicul. Renovarea a transformat aceste fântâni în primele din Europa dotate cu echipamente de ultimă generație.

Piesa centrală a pieței a fost reimaginată, integrând un nou mozaic ce reinterpretează tema Marii Uniri.

Arhitecții proiectului, în colaborare cu experți muzeografi, au creat un design complex care încorporează dansul horei și trimiteri la alfabetul chirilic și ceramica cucutenilor, adăugând o dimensiune culturală profundă fântânilor.

Divertismentul este amplificat de tehnologia de ultimă generație. Sistemul complet digital monitorizează și controlează fiecare unitate din cele 44 de fântâni independente, dispuse pe o lungime totală de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii. Această infrastructură avansată permite o coregrafie precisă și spectaculoasă a apei, luminii și muzicii.

Proiectul este pus în mișcare de către Apa Nova, care promite să ofere bucureștenilor spectacole deosebite în această vară.

Simfonia apelor

Programul Simfonia Apei 2024

Simfonia Apei 2024 se va desfășura în perioada 17 mai – 29 septembrie, oferind locuitorilor din Capitală și turiștilor spectacole impresionante de apă, muzică și lumini în zona Fântânilor Urbane din Piața Unirii. Evenimentul va avea loc în fiecare vineri, sâmbătă și duminică seară, după următorul program:

Lunile mai și august:

Acces: 20:30 – 22:30

Începere spectacol: 21:00

Lunile iunie și iulie:

Acces: 21:00 – 23:00

Începere spectacol: 21:30

Luna septembrie:

Acces: 19:30 – 21:30

Începere spectacol: 20:00

Durata fiecărui show este de aproximativ 45 de minute

Accesul este gratuit pentru toți cei care vor să se bucure de acest eveniment.

Nu vor avea loc spectacole în zilele de 28-29 iunie și 14-15 septembrie.

În zilele de spectacole, traficul rutier va fi restricționat pe Bulevardul Unirii, segmentul cuprins între Bulevardul Dimitrie Cantemir și Splaiul Independenței (zona fântâni). Brigada Rutieră anunță că măsura va fi menținută până în luna septembrie, iar conducătorii auto sunt sfătuiți să folosească rute ocolitoare, cum ar fi:

Splaiul Independenței

Piața Unirii

Bulevardul Corneliu Coposu

Bulevardul Regina Maria – Piața Unirii – Splaiul Unirii

Bulevardul Dimitrie Cantemir – Pasaj Unirii – Piața Universității

Poliția Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudență, să păstreze distanța suficientă pentru a putea frâna în siguranță și să respecte semnalele și indicațiile polițiștilor rutieri.

Când a fost introdus programul

Programul Simfonia Apei a fost introdus în anul 2018, marcând o nouă eră pentru fântânile din Piața Unirii din București. Aceste fântâni, inițial construite în anii '80 în timpul Epocii Ceaușescu, au trecut printr-un amplu proces de reabilitare în 2018, transformându-se din simple structuri arhitecturale în adevărate spectacole de apă, muzică și lumini.

Fântânile din Piața Unirii, cu o lungime de 1,4 km și o suprafață de apă de 16.200 m², au fost echipate cu tehnologie de ultimă generație.

Sistemele noi instalate permit jeturilor de apă să se miște sincronizat cu muzica, creând efecte vizuale impresionante prin jocuri de lumini controlate digital.

Programul „Simfonia Apei” a debutat în 2018, oferind show-uri tematice variate și coregrafii acvatice armonizate perfect cu muzica aleasă.

Cu toate acestea, din cauza pandemiei de COVID-19, spectacolele au fost suspendate în perioada 2020-2021.

În mai 2022, spectacolele de la fântâni au fost redeschise, spre bucuria oamenilor.

Anul trecut, tematica programului a marcat 120 de ani de la prima audiție a „Rapsodiei Române” de George Enescu, cu tema „Rapsodia Apelor” integrând muzica compozitorilor români celebri.

Fântânile din Piața Unirii au intrat în Cartea Recordurilor drept „cel mai lung șir de fântâni coregrafice din lume”, fiind recunoscute de Academia Recordurilor Mondiale (World Record Academy).

Până în prezent, peste 219.000 de turiști au admirat cele 70 de show-uri „Simfonia Apei”. Fântânile urbane au devenit un simbol al orașului, oferind spectacole de vineri până duminică, din mai până în septembrie.

Proiectul realizat de Apa Nova adună o mulțime de privitori, în special copii, care se bucură de dansul jeturilor de apă coordonat cu muzica.

Articol recomandat de sport.ro
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Citește și...
Dulceață de gogonele. Rețete perfecte pentru toamnă. În ce combinații poți să o mănânci
Dulceață de gogonele. Rețete perfecte pentru toamnă. În ce combinații poți să o mănânci

Toamna e momentul perfect pentru a te bucura de roadele grădinii, iar gogonelele, acele roșii verzi care încă n-au ajuns la maturitate, se pot transforma într-un preparat dulce și surprinzător: dulceața de gogonele.

Satul românesc în care s-a găsit o pepită de 53 de kilograme de aur masiv. Este unică în lume
Satul românesc în care s-a găsit o pepită de 53 de kilograme de aur masiv. Este unică în lume

Un sat din județul Hunedoara a devenit celebru după ce s-a găsit aici o pepită de 53 de kilograme de aur masiv, unică în lume. În prezent, Ruda Brad aproape că nu mai există, odată cu închiderea minelor de aur din zonă.

 

Coreenii de la Hanwha vor construi în România o fabrică de vehicule blindate. Vom produce cel mai avansat IFV din lume
Coreenii de la Hanwha vor construi în România o fabrică de vehicule blindate. Vom produce cel mai avansat IFV din lume

Hanwha Aerospace, companie industrială aerospaţială cu sediul în Coreea de Sud, va demara la începutul anului viitor construcţia în România a unei fabrici de vehicule blindate, pentru industria de apărare.

 

Recomandări
Gălățenii rămași pe drumuri din cauza inundațiilor au primit mâncare și haine într-o tabără. „E apa până-n tavan”
Gălățenii rămași pe drumuri din cauza inundațiilor au primit mâncare și haine într-o tabără. „E apa până-n tavan”

A fost încă o noapte grea în localitățile din județul Galați, lovite de inundațiile care au lăsat în urmă un adevărat dezastru.

Circulaţie oprită pe mai multe drumuri din Galaţi. În Arad, se circulă pe un singur fir pe DN 7, din cauza aluviunilor
Circulaţie oprită pe mai multe drumuri din Galaţi. În Arad, se circulă pe un singur fir pe DN 7, din cauza aluviunilor

Circulaţia este oprită luni dimineaţă pe un tronson de drum naţional şi pe două tronsoane de drumuri judeţene din judeţul Galaţi, grav afectat de inundaţii.

Cine este bărbatul care ar fi încercat să-l asasineze pe Donald Trump. ”Trebuie să ardem Kremlinul din temelii”
Cine este bărbatul care ar fi încercat să-l asasineze pe Donald Trump. ”Trebuie să ardem Kremlinul din temelii”

Bărbatul arestat duminică pentru presupusa tentativă de asasinat asupra lui Donald Trump este un constructor de case din Hawaii, susținător al democraților și al războiului din Ucraina. ”Trebuie să ardem Kremlinul din temelii”, spunea la un moment dat.