Șamanul care voia să îl îndepărteze pe “demonul” Putin de la putere renunță la “cruciada” sa. De ce s-a răzgândit

Ultima actualizare: 29-07-2021 13:47
șaman

În ultimele luni, șamanul Alexander Gabyshev a devenit cunoscut și a atras atenția presei prin încercările sale, cel puțin la nivel de declarație, de a-l îndepărta pe “demonul” Putin de la putere.

Anul trecut el a plecat de la locuința din Sakha spre Moscova, plănuind să călătorească 8.000 de km pentru a efectua un ritual de alungare a lui Putin de la Kremlin.

Acum, șamanul renunță la planurile sale. Însă decizia vine după ce de curând el a fost internat forțat într-un ospiciu. După externare, Alexander Gabyshev a spus că vrea să se concentreze pe viața personală, conform The Moscow Times.

El le-a cerut oamenilor să îi înteleagă decizia. “Voi avea grijă de dantura mea, îmi voi face ordine în acte și mă gândesc să ma angajez”, a transmis el.

Anul trecut, șamanul a plecta de acasa cărându-și lucrurile într-o căruță, iar apoi a ajuns să aibă și câțiva adepți, iar pe drumul spre Moscova se întâlnea cu diverși susținători.

El și susținătorii săi au fost de câteva ori reținuți, ceea ce îl forța pe șaman șă își reia călătoria tocmai din orașul natal, Yakutsk.
În iunie, autorițățile din Yakutsk l-au plasat într-un ospiciu, după o a treia încercare de a ajunge la Moscova. Internarea sa a fost condamnată de mai multe persoane și numită o încercare de a reduce la tăcere un disident.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO