Regulile nescrise de pe aplicațiile de dating – de la alegerea pozelor, la dezvăluirea vârstei. Cum să-ți găsești dragostea

aplicatii de dating

Aplicațiile de dating au devenit o normalitate și sunt adesea folosite de persoanele care își caută dragostea sau care, pur și simplu, vor să întâlnească oameni noi.  

Fie că vorbim de tineri sau despre adulți, aplicațiile de dating au ajuns acum să fie la îndemâna oricui. Și în cazul în care își doresc o relație serioasă, dar și dacă au nevoie doar de comunicare sau de o nouă aventură, utilizatorii aplicațiilor de dating au deja un standard definit al ideii de partener și de relație.

Ce este important de subliniat este că există reguli nescrise ale acestor aplicații, pe care mulți utilizatori noi fie le ignoră, fie nu le cunosc, atunci când își completează profilurile sau interacționează cu alți utilizatori.

Pentru asta, dr. Mairi Macleod, biolog evoluționist și expert în comportamentul uman, a explicat câteva modalități prin care poate fi spart codul întâlnirilor online.

Când vine vorba de așa-numitele „întâlniri online” totul este diferit, explică dr. Mairi Macleod.

Citește și
love island, Alina Ceausan
Așteptarea a luat sfârșit. Love Island, cel mai tare show de dating, a început pe VOYO
Trucul prin care s-a câștigat marele premiu de peste 9 milioane de euro la 6 din 49. Biletul a costat 4.413 lei

„Dacă sunteți în căutarea dragostei după 50 de ani, tot ceea ce ați crezut că știți despre întâlniri, puteți uita. Peisajul s-a schimbat drastic și trebuie să îți regândești abordarea - totul, de la ce spui despre tine, la cum judeci aspectul fizic - și când să nu spui nimic. Descifrează codul noii lumi curajoase a întâlnirilor online și vei reuși”, spune dr. Mairi Macleod, conform DailyMail.

Numărul persoanelor de peste 50 de ani care folosesc site-urile de întâlniri s-a dublat în ultimii zece ani. Conform unui studiu, una din șase persoane de vârstă mijlocie utilizează aplicațiile de dating.

Alte studii arată că persoanele cu vârste cuprinse între 43 și 58 de ani sunt cele care se bucură de cel mai mare succes - 72% dintre ele reușesc să aibă o relație romantică. Asta înseamnă practic că, la jumătatea vieții, aveți mult mai multe șanse de reușită decât de eșec când vine vorba de relații.

„Cu cât te expui mai mult, cu atât mai mari sunt șansele tale de a găsi perechea perfectă. Până aici, totul este logic. Modul în care navighezi pe aceste site-uri este partea complicată, iar pregătirea este esențială dacă nu vrei ca singurul lucru pe care îl câștigi să fie mult timp pierdut. Oricât de improbabil ar părea, știința îți este prietenă. În calitate de om de știință comportamentală care a fost suficient de norocoasă pentru a găsi bărbatul visurilor mele când aveam 50 de ani (după ce am făcut multe greșeli pe parcurs), am adunat o multitudine de cunoștințe și intuiții. Înțeleg cum funcționează mintea unui burlac de la mijlocul vieții, bagajul mental și comportamentul obișnuit pe care îl puteți înregistra fără să vreți”, a explicat specialistul.

Regulile nescrise ale aplicațiilor de dating

Șefii algoritmilor

Prima lecție - nu fiți creduli și nu acceptați doar ceea ce vi se oferă. Chiar și cei mai tineri consideră că procesul întâlnirilor online este greu, în ciuda faptului că sunt familiarizați cu internetul.

„Noi, femeile aflate la mijlocul vieții, trebuie să preluăm conducerea și să punem la îndoială ceea ce ne servesc site-urile de dating ca fiind "bărbați potriviți". Selecțiile lor se bazează prea des pe caracteristici fizice superficiale sau pe trăsături de personalitate care nu contează cu adevărat pe termen lung și care ar putea fi fabricate”, explică dr. Mairi Macleod.

Aplicațiile de dating bazate pe swipe par la îndemână - swipe la dreapta dacă îți place de el și swipe la stânga dacă nu. Dar, în esență acest sistem ne încurajează să-i etichetăm pe ceilalți pe baza felului în care arată și a câtorva trăsături superficiale, bazate pe atracția aspectului fizic mai degrabă decât pe compatibilitate.

„Iar dacă, ca femeie la mijlocul vieții, cauți o dragoste adevărată, nu doar un tip arătos, așa cum ai fi putut face în trecut, atunci s-ar putea ca aceasta să nu fie calea cea mai potrivită”, spune Macleod.

Apoi, există site-uri de întâlniri mai tradiționale, care folosesc o serie lungă de întrebări pentru a potrivi utilizatorii prin introducerea datelor utilizatorilot într-un algoritm.

Cu cât sunteți mai activi și mai populari, cu atât mai mulți oameni ajung să vă vadă profilul și cu atât mai mari vor fi șansele de succes.

Compatibilitatea va fi evaluată în funcție de informații care pot fi ușor de captat - înălțime, culoarea părului, vârstă, hobby-uri, loc de muncă, atractivitate autoevaluată, salariu, educație, gusturi muzicale, preferințe în materie de filme și cărți.

„Dar niciuna dintre acestea nu vă oferă o idee despre potențialul cuiva de a fi un bun partener. Bunătatea, căldura, umorul, onestitatea, loialitatea sau stabilitatea emoțională nu pot fi măsurate de un algoritm. Dacă luăm în considerare faptul că oamenii nu sunt întotdeauna sinceri atunci când răspund la aceste întrebări, este evident că, atunci când vine vorba de a te potrivi cu cineva care te va face fericit, algoritmii nu funcționează”, explică Macleod.

Să minți sau să nu minți

Pentru ca procesul de potrivire să funcționeze, trebuie să genrați încredere, spune medicul. De aceea, nu este recomandat să fie evitat adevărul.

„Oamenii o fac. Mărturisesc că, pe vremea când făceam întâlniri online, am spus că sunt divorțată când eram doar separată. Eram despărțiți de ani de zile și cuvântul "divorțat" părea mai aproape de realitatea situației. Nu încercam să păcălesc pe nimeni”, a mărturisit Macleod.

Situația se complică când vine vorba de vârstă.

„Bărbații vor stabili plafoane ridicol de mici în ceea ce privește vârsta, ceea ce te poate scoate din competiție (fie că este vorba de 50, 60 sau 70 de ani)”, spune ea.

Acest lucru înseamnă că, dacă aveți 51 de ani, algortimul vă va exclude și, pur și simplu, nu vă va prezenta unei persoane cu care poate sunteți compatibili.

Dacă vă decideți să îndoiți puțin adevărul, atunci acceptați că oamenii cu care interacționați ar putea face același lucru. Folosiți măcar fotografii actualizate. Vă puteți mărturisi, totuși, vârsta reală, atunci când veți avea o întâlnire reală.

În schimb, ar trebui să vă extindeți propriile criterii pentru a le da o șansă celorlalți.

Trebuie să fii flexibil în ceea ce privește factorii care contează. Nu este nevoie să fii nejustificat de inflexibilă în ceea ce privește lucrurile superficiale, cum ar fi înălțimea și vârsta”, explică medicul.

Fotografiile editate

Nu are rost să încercați să minițiți și să folosiți poze mai vechi, retușate sau cu filtre. Scopul nu este de a obține „like-uri", ca pe rețelele de socializare. Obiectivul aici este dragostea în viața reală.

„Bănuiesc că bărbatul pe care sperați să îl întâlniți știe că o femeie în vârstă de 50 de ani nu are o față complet lipsită de riduri. Bucuria ar trebui să provină din acceptarea acestui fapt - nu din faptul că trebuie să te prefaci că ești ceea ce nu ești”, spune Macleod.

Studiile arată că sunt mai multe șanse să vă găsiți jumătatea dacă vă arătați calitățile unice.

„Vei avea mai mult succes dacă câțiva bărbați cred că ești intrigantă decât dacă mulți bărbați cred pur și simplu că arăți minunat. Folosiți fotografii profesionale sau rugați un prieten să facă fotografii naturale, mai degrabă decât să vă bazați pe selfie-uri, iar dacă menționați un hobby, includeți dovezi foto pentru a genera încredere”, spune ea.

O poză de grup cu prietenii va oferi dovada perspicacității sociale. Doar asigurați-vă că sunteți ușor de identificat.

Relații pe termen lung sau scurt

Algoritmul vă va livra cu prioritate profiluri populare. Nu vă lăsați seduși de o persoană care arată bine. Aplicația îi prezintă printre primii pentru că aceste persoane sunt active online, ceea ce înseamnă că există toate șansele ca ele să fie mai interesate de întâlniri ocazionale decât de angajamente pe termen lung.

Treceți peste persoanele care vă abordează foarte repede și păstrați-vă opțiunile deschise pentru persoane care ar putea fi cu adevărat interesate de o relație.

Ignoră fotografiile

Încearcă să acoperi fotografia și citește mai întâi profilul. Dacă persoana pe care ai ales-o a făcut efortul de a scrie câteva cuvinte despre ea, înseamnă că este posibil să fie serioasă în privința unei relații. Veți afla mai multe din descrierea unei persoane decât din fotografiile ei.

Păstrați bunul simț din viața reală. Dacă întâlniți în viața reală o persoană amabilă și amuzantă, dar care nu a bifat toate criteriile din punct de vedere fizic, probabil că ați face un compromis.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
FOTO Fostul jucător de la Real Madrid și-a tatuat numele copilului, apoi a aflat că nu el este tatăl
Citește și...
Un tânăr și-a înjunghiat partenerul cunoscut printr-o aplicație de dating, în București. Ce l-a enervat
Un tânăr și-a înjunghiat partenerul cunoscut printr-o aplicație de dating, în București. Ce l-a enervat

Supărat ca iubitul nu îi împărtăşeşte sentimentele, un tânăr de 19 ani din Capitală şi-a înjunghiat partenerul, în noaptea de duminică spre luni. Victima este în stare gravă la spital.

Așteptarea a luat sfârșit. Love Island, cel mai tare show de dating, a început pe VOYO
Așteptarea a luat sfârșit. Love Island, cel mai tare show de dating, a început pe VOYO

Cel mai așteptat reality show al momentului, Love Island România, a început duminică pe VOYO. Cinci fete și cinci băieți intră în cea mai palpitantă aventură a vieții lor timp de două luni cu scopul de a găsi dragostea adevărată.  

Hackerii au făcut “afaceri” de 19 miliarde de dolari, în 2022. Folosesc chiar și platformele de dating pentru a ataca
Hackerii au făcut “afaceri” de 19 miliarde de dolari, în 2022. Folosesc chiar și platformele de dating pentru a ataca

Hackerii au încasat 19 miliarde de dolari, la nivel mondial, în 2022, folosindu-se inclusiv de conturi false pe platformele de dating, pentru a profita de neatenția angajaților companiilor.

Cum a încercat o femeie să angajeze un asasin care să o ucidă pe soția unui bărbat cunoscut pe o aplicație de dating
Cum a încercat o femeie să angajeze un asasin care să o ucidă pe soția unui bărbat cunoscut pe o aplicație de dating

O femeie a încercat să angajeze un asasin care să o ucidă pe soția unui bărbat pe care îl cunoscuse pe o aplicație de dating.

Femei înșelate cu peste 170.000 de euro de un bărbat cunoscut pe rețelele de dating, care se dădea drept om de afaceri
Femei înșelate cu peste 170.000 de euro de un bărbat cunoscut pe rețelele de dating, care se dădea drept om de afaceri

În mai puţin de un an, un individ din Constanța a reuşit să înșele 13 femei şi 2 bărbaţi, şi să câştige de pe urma lor peste 170.000 de euro, spun anchetatorii.

Recomandări
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului
CE aprobă ajutorul de stat de 790 mil. € acordat de România pentru sprijinirea închiderii minelor de cărbune din Valea Jiului

Comisia Europeană a aprobat o măsură a statului român în valoare de 790 de milioane de euro pentru acoperirea costurilor excepţionale generate de închiderea a patru mine de cărbune necompetitive din Valea Jiului.

Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”
Preşedintele regiunii Valencia recunoaşte că au existat erori în gestionarea inundaţiilor și își cere scuze. „Nu voi nega”

Preşedintele regiunii spaniole Valencia, Carlos Mazon, a recunoscut vineri că au existat ”erori” în gestionarea inundaţiilor dramatice de luna trecută, şi a prezentat ”scuzele” sale pentru întârzierile în ajutorarea sinistraţilor, relatează AFP.

CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB
CE: Creșterea economiei României nu va fi nici la jumătate din cât se estima, în 2024. Deficitul va ajunge la 8% din PIB

Estimarea de creștere economică a României a fost recalculată la Comisia Europeană, cu mult sub valoarea stabilită inițial. Pentru 2024, estimarea de creștere economică a României a fost revizuită de la 3,3 la 1,4%.