Proteste față de măști și restricții, în câteva orașe. Ce mesaje s-au scandat

×
Codul embed a fost copiat

Un protest faţă de purtarea măştii a avut loc, sâmbătă seara, în Piaţa Universităţii. Participanţii au purtat steaguri tricolore, precum și mesaje împotriva autorităţilor şi împotriva ”dictaturii sanitare”. Ei au cerut ”şcoli, nu lagăre”.

Potrivit News.ro, la această acțiune au participat aproximativ 200 de persoane.

”Jos dictatura”, ”Libertate” şi ”Nu vă credem”, ”Copiii noştri nu sunt cobaii voştri” au fost doar câteva dintre scandările participanţilor la protest.

În replică, premierul Ludovic Orban a spus despre acești protestatari că îi pare rău "că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii".

Citește și
Vladimir Putin și Aleksandr Lukașenko
Rusia va retrage trupele de rezervă de la frontiera cu Belarus, anunță Kremlinul
Alertă maximă la Iași după moartea liderului interlop Costel Corduneanu. Planul conceput de poliție, echivalent cu un cod roșu la accidente rutiere: „Suntem mai mulți ca de obicei”

”Cum poţi să înveţi la materia «Educaţie civică» despre drepturile şi libertăţile cetăţeneşti când te afli într-o cuşcă şcolară? Cum poţi să înveţi la Istorie despre Revoluţia Franceză sau Declaraţia de Independenţă a SUA, când ai masca pe figură, ca sclavii pe plantaţie? Ce vor înţelege aceşti copii despre valorile libertăţii şi dreptăţii, când ei vor fi îngrădiţi îngrozitor, în timp ce le învaţă? Cerem anularea restricţiilor aberante şi a educaţiei online”, au transmis organizatorii.

Oamenii au avut steaguri tricolore, vuvuzele, fluiere şi mesaje împotriva autorităţilor şi împotriva ”dictaturii sanitare”.

Proteste cu zeci de persoane la Cluj, Timişoara, Oradea față de obligativitatea purtării măştii de protecţie în şcoli

 

Manifestaţii de protest cu participare de ordinul a câteva zeci de persoane împotriva obligativităţii purtării măştii de protecţie în şcoli au avut loc, sâmbătă seara, în unele oraşe din ţară cum ar fi Cluj, Timişoara sau Oradea, potrivit Agerpres.

 

* TIMIŞOARA

Câteva zeci de părinţi şi copii au protestat, sâmbătă, în Piaţa Victoriei din Timişoara, şi au adunat semnături pentru o petiţie pe care vor să o înainteze ministrului Educaţiei.

"Noi am ajuns în situaţia aceasta pentru a ne exprima dezaprobarea (pentru purtarea măştii, n.r.). Dacă va trebui, vom ridica tonul până ce vom ajunge vehemenţi şi radicali şi vom fi auziţi acolo unde trebuie", au spus vorbitorii.

Ei consideră că purtarea măştii de protecţie anti-COVID are un impact negativ asupra micuţilor, fiind lipsiţi de libertate şi au susţinut că vor ca şi opinia lor să fie respectată.

Acesta este cel de-al doilea miting de protest împotriva obligativităţii purtării măştii de protecţie în şcoli organizat în Timişoara, primul având loc la începutul săptămânii.

* CLUJ-NAPOCA

Aproximativ 30-40 de persoane au protestat, sâmbătă, în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca împotriva purtării măştilor de protecţie în şcoli de către elevi.

Jandarmii au încercat să-i disperseze pe protestatari, pe motiv că nu aveau autorizaţie pentru acţiune, nu purtau măşti şi nu respectau distanţarea fizică.

"Cei mici nu pot să înveţe. E o parodie, o porcărie şcoala în condiţiile acestea. Vedeţi răspunsul sistemului la mica noastră iniţiativă. Au fost cel puţin la fel de mulţi poliţişti pe cât eram noi, şi asta de fiecare dată", a spus unul dintre protestatari.

Printre altele, protestatarii au cântat "Hristos a Înviat" şi "Veşnica Pomenire".

* ORADEA

Un protest de acest fel a fost convocat pe reţelele de socializare pentru sâmbătă seara şi în municipiul Oradea, pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor, numărul celor care au participat la acţiune fiind circa 20-30 de persoane.

Nu au fost înregistrate incidente.

Orban, despre protestele faţă de purtarea măştii în şcoli: Unii parcă nu îşi iubesc copiii

 

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Botoşani, că obligativitatea ca elevii să poarte măşti de protecţie în timpul orelor de curs este o măsură de protecţie sanitară care are "rostul de a păzi copiii de virus".

El a mai spus că îi pare rău "că există unii care parcă nu îşi iubesc copiii".

"Noi am testat acest lucru şi majoritatea zdrobitoare a părinţilor susţin obligativitatea portului măştii, iar pentru noi, care suntem responsabili în şcoală să luăm toate măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului, noi am luat această măsură şi o susţinem. Îmi pare rău că există unii care parcă nu îşi iubesc copii. Portul măştii şi celelalte măsuri pe care le-am luat la şcoală, măsuri de protecţie sanitară, au rostul de a păzi copiii de virus. Sigur că nu putem controla ce se întâmplă în afara şcolii, nu putem controla ce se întâmplă în familii. Dacă există părinţi care vin cu astfel de idei ... Ştiu, am văzut că a fost şi în Bucureşti un protest cu o sută şi ceva de persoane. Din păcate, unii părinţi au venit şi cu copiii şi nu purtau mască. Îmi pare rău că există astfel de tendinţe. Este necesară această măsură şi este o măsură care are rostul de a apăra sănătatea copiilor", a afirmat premierul Orban, potrivit Agerpres.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Simona Halep ar putea deveni patroană de club! E așteptată alături de două staruri de la FC Barcelona
Citește și...
Protest anti-mască în școli la Cluj Napoca. ”Vrem să respirăm, nu să ne mascăm”
Protest anti-mască în școli la Cluj Napoca. ”Vrem să respirăm, nu să ne mascăm”

Câteva zeci de persoane au participat la protest în Cluj Napoca împotriva purtării măștilor de protecție în școli de către elevi.

Rusia va retrage trupele de rezervă de la frontiera cu Belarus, anunță Kremlinul
Rusia va retrage trupele de rezervă de la frontiera cu Belarus, anunță Kremlinul

Kremlinul anunţă că Rusia va retrage trupele de rezervă de la frontiera cu Belarus.

Zeci de mii de persoane protestează în Belarus. 250 de oameni au fost arestați
Zeci de mii de persoane protestează în Belarus. 250 de oameni au fost arestați

Zeci de mii de persoane au participat duminică la Minsk la un nou protest împotriva preşedintelui Aleksandr Lukaşenko.

Recomandări
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România
VIDEO. Haos în Dubai, din cauza furtunii violente. Zeci de zboruri au fost anulate sau amânate. Multe au legătură cu România

Aeroportul Internaţional Dubai (DXB) a fost transformat într-un adevărat lac, marți, din cauza furtunii violente care a lovit orașul din Emiratele Arabe Unite.

România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”
România, ajutată de SUA să doboare dronele rusești care ne trec granița. „Există un plan cuprinzător”

Asistentul pentru afaceri europene şi eurasiatice al secretarului de stat american, James O'Brien, a declarat, marţi, că SUA lucrează cu România în ceea ce priveşte ameninţările venite în contextul războiului din Ucraina.  

Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau
Raport CSAT: Spionii ruși au încercat să se infiltreze în România printre refugiații ucraineni. Ce urmăreau

Creşterea numărului incidentelor militare, atacuri cibernetice de sorginte rusă, posibilitatea infiltrării serviciilor secrete ruse în rândul refugiaţilor ucraineni, printre riscurile determinate de continuarea conflictului dintre Rusia şi Ucraina.