Primul exemplar de panda roșu din România. Peggy are o cușcă de 100.000 de euro

08-04-2019 19:42

Grădina zoologică din Braşov se mândreşte cu primul exemplar de panda roşu din România: este o femelă simpatică, dar mai retrasă, botezată Peggy.

Deocamdată, animalul este ţinut în carantină, dar - în mai puţin de o lună - va putea fi admirat de toată lumea.

Peggy - aşa cum a fost botezat puiul de panda roşu - a fost adus de la o grădină zoologică din Suedia. Deocamdată, femela este în carantină dar îngrijitorii de la Zoo Braşov spun că în cel mult o lună va putea fi admirată de vizitatori.

Specialiştii i-au amenajat deja un spaţiu - cu parter şi mansardă şi zonă largă de plimbare şi căţărat. Reprezentanţii grădinii spun că a costat 500.000 de lei, pentru că a avut nevoie de amenajări speciale.

Roger Rois, reprezentant Grădina zoo Braşov: "Este unul dintre animalele considerate experte în evadare. Este un căţărător extrem de agil şi va profita de orice posibilă cale de evadare ca să iasă din adăpost dar în această privinţă am luat măsurile de siguranţă".

Contrar aşteptărilor, specialiştii spun că panda roşu nu face parte din familia urşilor - şi este o rudă, de dimensiunea unei pisici, a ratonilor şi a dihorilor.

Din acest motiv i se mai spune "ursul pisică", "pisica vulpe", "vulpea de foc" sau "ratonul de Himalaya".

În totală lumea, sunt mai puţin de zece mii de exemplare de panda roşu, iar specia este ameninţată cu dispariţia. Peggy de la grădina din Braşov va primi curând şi un tovarăş de joacă.

Alin Panzaru, director Grădina zoo Braşov: "Este un animal jucăuş, activ, dar la fel ca orice animal are momente de odihnă şi de repaus. Vom aduce la finalul anului sau la inceputul anului viitor un mascul să putem să reproducem la Braşov."

Panda roşu se hrăneşte în principal cu bambus, dar nu refuză nici fructe, ciuperci sau carne.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO