Primul Crăciun din Pandemie. Întâlnirile copiiilor cu Moșul se mută în online
Cu mall-uri închise și restricții la tot pasul și Moș Crăciun se mută în mediul virtual. Așa că ajutoarele bătrânelului darnic merg la cursuri pentru a se obișnui cu tehnologia - care le permite să țină legătura cu puștii.
Pe o stradă din Londra, câţiva actori trecuţi de prima tinereţe participă la un curs la care nici nu se gândeau la începutul acestui an. Toţi, ajutoare ale lui Moş Crăciun, desluşesc ițele tehnologiei.
Moş Crăciun: "Moşul e foarte bătrân şi capricios, iar tot IT-ul ăsta poate fi dificil de învăţat, mai ales pentru cineva în vârstă. Dar am învăţat şi acum orice copil poate să vină în vizită."
Bătrânii cu barbă albă fac parte dintr-o agenţie londoneză prin intermediul căreia îşi oferă serviciile de animatori în mall-uri şi magazine. Anul acesta, din cauza pandemiei, au rămas cu agenda aproape goală.
Matt Grist, director Ministry of Fun: "Aş fi surprins dacă vom avea mai mult de 10-15% din rezervările unui an obişnuit. Chiar şi aşa, ar fi un procent uriaş. Aveam nevoie de o alternativă. Bineînţeles, ca să poată totuşi să se întâlnească cu cât mai mulţi oameni, cel mai simplu a fost să îl învăţăm pe Moşul să comunice online."
A fost pusă la punct o platformă online, unde copiii se pot bucura de o discuţie între patru ochi cu ajutoarele lui Moş Crăciun. În plus, puștii au acces la tot felul de filmuleţe educaţionale, jocuri şi melodii.
Jimmy Wales, fondatorul Wikipedia: "Mi-am dat seama că nu ar trebui să ne mai adunăm în mall-uri şi în centre comerciale ca să-l vizităm pe Moş Crăciun, aşa că toată povestea ar trebui să se mute în online."
Moş Crăciun: "Crăciunul nu s-a schimbat. Vor fi destui oameni care vor dori să stea de vorbă cu Moş Crăciun, vor fi destui oameni care vor dori să sărbătorească de Crăciun. Adevărul e că Moş Crăciun este la fel de necesar în acest an, dacă nu chiar mai mult ca oricând."
Dovada că Moş Crăciun are dreptate vine din acest oficiu poştal din Bordeaux, unde ajung scrisori de la copii din toată lumea. Obiceiul Poştei Franceze datează deja de aproape 60 de ani. Acum, multe dintre mesajele trimise de cei mici arată că şi cei de-o şchioapă sunt marcaţi de această perioadă cu incertitudini.
Jamila Hajji, angajată al poștei, cintind o scrisoare: "Moş Crăciun, te rugăm să vii pe uşa din faţă, din cauza micilor goange (coronavirusul). Uşa din spate este pentru bunicul şi bunica. Mulţumim mult şi te pupăm."
Hélène Artola, angajată al poștei, cintind o scrisoare: "Aceasta e scrisoarea Lolei, care ne spune că speră ca mătuşa ei să nu mai aibă cancer niciodată şi că virusul să dispară pentru totdeauna. "Mama mea este asistentă medicală şi mi-e teamă pentru ea.""
Înainte de sărbători, spiriduşii Moşului de acolo răspund zilnic la aproape 12.000 de scrisori.