Pregătiri intense pentru vacanța de 1 decembrie. Cu ce oferte vin hotelierii

×
Codul embed a fost copiat

Mai este puțin până la vacanța de 1 decembrie, așa că se fac pregătiri intense în hoteluri și restaurante.

La munte a căzut zăpada, iar hotelierii au pachete speciale pentru cele cinci zile libere, care includ pe lângă mesele tradiționale și activități atractive. În bucătarii, fasolea cu ciolan este vedetă, pentru că este cea mai cerută mâncare în zilele de sărbătoare care vin.

Ultimul weekend înainte de vacanţa de 1 decembrie îi aşteaptă pe turişti cu zăpadă în Poiana Braşov. De miercuri locurile de cazare sunt ocupate integral. La un hotel de 4 stele pachetul de 1 decembrie porneşte de la 219 euro de persoană pentru trei nopţi de cazare şi demipensiune.

Femeie: „Acum ne bucuram de apă caldă. Admiram peisajul de toamnă, iar dintr-o dată am văzut zăpadă, brazii plini de zăpadă, deci a fost ceva de vis”.

Bianca Socol, șef recepție: Avem cine tematice: românească, italienească și grecească, unde va fi și program artistic pe măsură, iar pentru copii, activități zilnice creative, iar seara petreceri cu persoanaje din desenele animate”.

Citește și
Cum a ajuns Petre Roman inculpat în Dosarul Mineriadei din 1990: „în subsolul Universității s-au găsit 22 de arme cu glonț; la sediul PNȚCD, substanțe halucinogene și materiale legionare”

Mihai Moisescu, direcor operațional hotel: „Relaxare la spa, pentru copii, activități la Kids Club.”

În vacanța turiștii s-ar putea bucura de o nouă ninsoare, spun meteorologii.

Oana Catrina, meteorolog: "Vremea va fi în general închisă și mai ales în prima jumătate a intervalului probabilitatea pentru precipitații va fi ridicată în marea majoritate a zonelor, nordul și nord-estul țării, unde își vor face apariția și lapovițele și ninsorile, iar în ceea ce privește vântul, acesta va sufla în general moderat”.

Drumul pe DN1 până la munte va fi în această perioadă şi mai anevoios pentru că se lucrează în trei puncte pe şosea. La ieșirea din Câmpina, se amenajează un giratoriu, iar lucrările vor fi gata abia pe 19 decembrie. La nici un kilometru distanță, în aceeași zonă, se lucrează la lărgirea șoselei. Un al treilea şantier îngreunează traficul și în Sinaia unde pe marginea drumului se sapă un sunt pentru canalizarea orașului.

La Sinaia peisajul este grozav

Dar efortul va merita în final. La cota 2000 în Sinaia peisajul este grozav.

Turistă: "E minunat, nu ne așteptam la prima zăpadă să zic aşa, prima ninsoare, nu este frig deloc".

Turistă: "E o primă bulgăreală pe anul ăsta și ne bucurăm că se bucură şi copiii".

Turist: "Am făcut și omuleți de zăpadă, bulgărași, foarte frumos. A venit iarna? În sfârșit, o așteptăm demult."

Schiorii trebuie să mai aibă răbdare

Tunurile de zăpada nu au fost încă pornite căci temperaturile sunt încă prea mari. E bine de știut însă că vor găsi la Sinaia un nou telescaun.

Cătălin Țicu, Transport Urban Sinaia: "Are o lungime de 900 de m, este cu patru locuri este nedebraiabil are bandă de îmbarcare este o instalație nouă."

Tot în aceste zile bucătarii pregătesc cel mai bun ciolan. În acest restaurant din Timişoara preparatul iese fraged abia după 2 zile de marinat şi 3 ore la cuptor.

Ionuț Hogea - chef bucătar: "Pentru gust și pentru frăgezime. La final îi dăm un pic de crustă, ca să fie șoricul un pic mai crocant"

Alexandru Grigoruța - proprietar restaurant: "O să pregătim bucatele tradiționale din perioada sărbătorilor, jumări, maioș. O să avem un șoric pârlit, urechi pârlite de porc, bineînțeles vin fiert, țuică fiartă."

Pentru nelipsita fasole Chef Gabriel Tănăsoiu, fost concurent la Masterchef ne împărtăşeşte două dintre secretele lui.

Gabriel Tănăsoiu - proprietar restaurant: "Noi la ciorba de fasole folosim un ingredient care poate mai demult nu se folosea, este vorba de boia afumată. Și ca regulă pentru tot ce înseamnă fasole, mazăre, trebuie fierte în apă fără sare."

Vacanţa de 1 decembrie durează cinci zile, începând de miercuri când se sărbătoreşte Sfântul Andrei, continuând cu Ziua Naţională care pica joi, şi până în weekend după ce Guvernul le-a dat liber angajaților şi vineri.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
NEWS ALERT E gata! Știm prima echipă promovată matematic în Superliga României
Citește și...
Ce văd și ce aud oamenii înainte să-și dea ultima suflare. „Este fascinant”
Ce văd și ce aud oamenii înainte să-și dea ultima suflare. „Este fascinant”

Conform culturii populare, atunci când o persoană este pe cale să moară, vede o lumină puternică și poate aude vocile celor dragi.

Cum s-a schimbat viața unei femei bolnave de cancer după ce a decis să se mute în „zona albastră” din Costa Rica
Cum s-a schimbat viața unei femei bolnave de cancer după ce a decis să se mute în „zona albastră” din Costa Rica

Când Kema Ward-Hopper și logodnicul Nicholas Hopper, ambii din SUA, au decis să se căsătorească în Costa Rica, nu aveau nicio idee că vor ajunge să se mute acolo câțiva ani mai târziu.

Ouăle brune vor dispărea din magazine. ”Nu vor mai fi deloc”
Ouăle brune vor dispărea din magazine. ”Nu vor mai fi deloc”

Ouăle brune vor dispărea în câțiva ani din magazine, iar primul pas a fost făcut de cea mai mare economie a Europei. Crescătorii germani au anunțat că nu vor mai livra ouă brune, în condițiile în care ouăle albe sunt mai ieftin de obținut.

 

Recomandări
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie
Românii au în conturile personale de pensii din Pilonul 2 o sumă record. Cât primește fiecare în medie

Românii au în conturile personale de pensii Pilon 2 o sumă record. Peste 160.000 de pensii Pilon 2 au fost deja plătite către cei ieșiți din activitate, jumătate din sumă numai anul trecut.

Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune
Joe Biden a ajutat în secret Ucraina să se apere de atacurile Rusiei și a trimis rachete ATACMS cu rază lungă de acțiune

În ultimele săptămâni, Statele Unite au trimis în secret rachete cu rază lungă de acțiune Ucrainei pentru a fi folosite în lupta împotriva invadatorilor ruși, iar Ucraina le-a folosit deja de două ori.

Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați
Cum a fost prinsă că a luat mită doctorița ginecolog din Giurgiu. Banii pe care-i avea în buzunar erau marcați

Este anchetă la Spitalul Județean de Urgență din Giurgiu, după ce un medic ginecolog a fost prins în flagrant în timp ce lua mită pentru o operație de cezariană, acoperită de asigurarea medicală.