Pregătire pentru BAC prin teatru. Studenții de la artă teatrală fac textele mai accesibile pentru viitori absolvenți de liceu
Teatru pentru Bac! Sub acest nume, studenții de la artă teatrală, din București, pun în scenă opere pe care tinerii trebuie să le învețe pentru examen.
Astfel, textele pot fi înțelese mai bine. La final, piesele de teatru sunt analizate cu ajutorul unui set de întrebări și răspunsuri.
Studenții la master în Pedagogie teatrală au pus în scenă romanul „Ion”, al lui Rebreanu. Zeci de elevi au asistat atenți la dialogul dintre personaje.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
La final, au răspuns și la întrebări, pentru ca organizatorii să vadă ce au înțeles din piesa de teatru. Elevii spun că este o metodă interesantă prin care pot învăța pentru bac.
Elevă: „Au reușit să ne aducă mai aproape de personajul Ion, nu doar de carte în sine”.
Elevă: „A fost expusă într-un mod contemporan”.
Două eleve: „Mi se pare că s-au axat fix pe comentariile de bac și mi s-a părut foarte interesant, nu neapărat să înțelegem, dar să simțim mai mult”.
Andreea Jicman, lector univeristar doctor UNATC: „Pot să empatizeze cu personajele, pot să înțeleagă că de fapt reprezintă niște tipologii pe care foarte ușor le putem repera și în ziua de astăzi și în felul acesta putem să facem aceste texte care par ușor vechi sau inaccesibile mult mai prietenoase”.
Studenții de la UNATC vor juca zilele următoare în „Moara cu Noroc”, o adaptare după nuvela lui Slavici și „Ultima noapte de dragoste, întâia noapte de război”, după romanul scris de Camil Petrescu.
Gabriel Petrea, director general adjunct politehnica București „Inspectoratul Școlar al Municipiului București și liceele au fost anunțate, accesul fiind gratuit, iar elevii care și-au dorit să participe au avut acces în AULA Politehnicii pe baza unei rezervări prealabile a biletului”.
Probele scrise ale examenului de Bacalaureat au loc între 1 și 5 iulie.