Predicțiile făcute acum 3 decenii de Isaac Asimov despre anul 2019

Dată publicare: 05-01-2019 10:51
Dată actualizare: 05-01-2019 11:27


Isaac Asimov

În urmă cu mai bine de trei decenii, Isaac Asimov, celebrul scriitor american de science-fiction, a făcut câteva predicții pentru o publicație, despre cum va arăta anul 2019.

În 1983 celebrul scriitor american a fost întrebat despre cum crede că va arăta anul 2019. El a făcut câteva predicții pentru ziarul Toronto Star, printre care că întreaga populație va fi condusă de roboți ori calculatoare foarte inteligente, relatează BBC

Isaac Asimov era convins că în anul 2019, computerele vor fi foarte inteligente și o să ajungă și în casele oamenilor, nu doar în instituțiile guvernamentale, așa cum era în 1983.

Scriitorul a mai spus în urmă cu mai bine de 30 de ani, că nicio intituție guvernamentală, ori școală nu va funcționa fără calculatoare. Copiii vor fi mult mai inteligenți, iar prin apariția computerelor, vor putea învăța chiar și fără profesori. “Populații întregi trebuie să devină specializate pe calculator și trebuie să fie învățate să se descurce într-o lume a tehnologiei”, declara Isaac Asimov.

De asemenea, Isaac a mai preconizat că până în anul 2019 și întoarcerea pe Lună va fi posibilă. "Până în 2019, ne vom întoarce pe Lună în forţă”, spunea scriitorul pe atunci. În 2017 Casa Albă a anunțat planurile de a reveni pe Lună și de a construi structuri permanente acolo pentru explorare și cercetare.

Iar acum Elon Musk speră ca până în 2023 să ofere populației primul zbor privat în jurul Lunii.

Straniu sau nu, Asimov a prezis corect: în zilele noastre tehnologia ocupă un loc foarte important. Însă ceea ce nu s-a adeverit este faptul că, până în anul 2019 vom putea accelera procesul prin care să diminuăm distrugerea mediului înconjurător. 

Isaac Asimov (1920-1992) a fost unul dintre cei mai importanți scriitori ai genului science fiction. 
 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC


VIDEO PROTVPLUS.RO