Val de accidente în București, după ce strada a fost stropită cu o soluție alunecoasă. Amenda primită de responsabili

30-06-2020 18:56


Zona Piața Delfinului din Capitală s-a transformat marți într-un adevărat pericol public. Angajații companiei Supercom din Sectorul 2 ar fi stropit asfaltul cu o substanță alunecoasă, din cauza căreia s-au produs mai multe accidente.

Mai mulți cetățeni au postat mesaje de avertizare pe rețelele sociale, mai ales că în zonă s-au produs și câteva accidente. 

Potrivit unei reacții oficiale a unui reprezentant Supercom, angajații companiei au "stropit numai cu apa din surse proprii, apă de la izvor de la 158 metri adâncime".

"Ce s-a întâmplat dimineață este independent de voința noastră, nu știu ce a fost pe stradă când s-a dat cu apă", a spus acesta.

În acest moment poliția demarează o anchetă pentru a elucida cum s-a produs fenomenul.

Mai multe fotografii sunt disponibile în galeria foto din finalul articolului.

Criminaliștii au ridicat probe din substanță, iar firma responsabilă a fost amendată și de primărie și de Brigada Rutieră.

Era ora 9 dimineața când șoferi, motocicliști și inclusiv bicicliști ori pietoni au început să alunece pe o arteră importantă din sectorul 2.

Nu a durat mult și mașinile au început să se tamponeze. Abia după o ora, poliția locală a oprit circulația în zonă.

Din cauza soluției cu care a fost stropit asfaltul, autoritățile au luat decizia de a închide o întreagă stradă. În total, la 112 au fost anunțate 21 de incidente doar în zona respectivă.

Bărbat: „Am venit de-acolo, n-am mai putut să pun frână, nimic, nimic și am intrat în bordură acolo.”

Motociclist: „Erau mașini accidentate și oprite în stradă, a trebuit să le ocolesc cumva spre mijloc, cum am luat-o spre mijlocul străzii, am pierdut controlul, am alunecat ca pe gheață."

Polițiștii au ridicat probe de pe asfalt, ca să afle ce conținea soluția. Viceprimarul sectorului ne-a transmis că întreg incidentul ar fi fost provocat de o neglijență a șoferului care a stropit străzile.

Dan Cristian Popescu, viceprimar sectorul 2: „Șoferul - sau acele cisterne - a transportat altceva decât apă cu o zi înainte și nu a spălat foarte bine cisterna.”

Reporter: „Cu ce a stropit angajatul dumneavoastră, dacă puteți să ne spuneți în mod oficial?”

Teodor Contenau, director producție S.C. SUPERCOM S.A.: „Numai cu apă, apă de la izvor de la 158 de metri adâncime. Nu avem cunoștință să fi băgat altceva în cisterne, noi nu le folosim la alte transporturi în afară de aceasta, acțiune de stropire a carosabilului. Ce s-a întâmplat azi-dimineața e independent de noi. Ce a fost în stradă când s-a dat cu apă în urma reacției era ceva care sclipea așa un fel de lubrifiant ceva de genul asta.”

Firma Supercom a fost amendata cu 10 mii de lei de primăria sectorului 2, dar a primit o amenda de 5000 de lei și de la Brigada Rutiera. Societatea a anunțat însă că vă contesta amenzile.

De cealaltă parte, victimele pot cere despăgubirea în instanță, daca se dovedește că accidentele au avut loc din vina substanței cu care au fost stropite străzile.
 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: D.B., StirilePROTV

VIDEO PROTVPLUS.RO