Omagiu adus lui George Enescu, la Muzeul de Artă Imersivă, la 143 de ani de la nașterea sa
Fotografii ale compozitorului George Enescu au prins viață cu ajutorul inteligenței artificiale. Este un omagiu adus la 143 de ani de la nașterea celui mai important muzician român, și unul dintre cei mai de seamă ai secolului XX.
Proiecții cu fotografiile „în mișcare” anunță totodată o nouă ediție a Festivalului Internațional George Enescu.
George Enescu fost readus la viață pentru câteva clipe, în cadrul unui spectacol imersiv care a îmbinat arta digitală și muzica. A fost aleasă „Poema Română”, cea dintăi piesă orchestrală compusă de Enescu, care i-a adus, de altfel, și succesul la Paris.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cristina Uruc, managerul Festivalului Internațional George Enescu: „Poema Română atunci când a fost scrisă de Enescu tânăr care avea mai puțin de 17 ani se înscria într-un curent în care compozitorii își descriau țara prin sunet. Și atunci Poema Română îmbină elemente folclorice cu elemente de muzică clasică, europeană, universală, dar și de folclor românesc, iar în final avem Imnul Regal, e și motivul pentru care Poema Română nu a fost cântată pe perioada comunismului”.
Muzica marelui compozitor, dirijor, pianist și violonist român a fost în centrul acestei proiecții, iar creatorii ei au folosit tehnologii de ultimă generație pentru a face trecerea de la real la imaginar.
Alex Petroșanu, director de creație: „De la scene complexe de 3D, imersive, până la a da viață unor fotografii cu Enescu prin inteligență artificială. Cheia a fost compoziția lui Enescu, mai departe am încercat să presărăm niște simboluri”.
Mădălina Ivașcu, reprezentant muzeu: „Toate locurile au fost rezervate încă de la primele ore de când au fost disponibile biletele. În toamna aceasta vom lansa un show, primul show imersiv dedicat pictorilor români, în care vom prezenta lucrări de Aman, Tonitza, Luchian și Grigorescu, alături de 6 muzee din România care ne pun la dispoziție lucrările tocmai ca noi să putem să le animăm”.
Proiecția dedicată marelui compozitor anunță o nouă ediție a Festivalul Internațional George Enescu.