Odată cu temperaturile ridicate a început și sezonul țânțarilor. Autoritățile din București au început dezinsecția
Odată cu căldura s-au înmulțit și țânțarii. Autoritățile au început dezinsecțiile în parcuri și pe străzi. Chiar și așa, oamenii care vor să iasă la plimbare spun că asaltați de insecte.
Simultan au loc și campanii de deratizare împotriva gândacilor din blocuri.
Odată cu lasarea serii, când și căldură se mai domolește, mulți oameni ies la plimbare. În parcuri, pe malul lacurilor sau pe stradă, țânțarii le dau târcoale.
Alegeri 2024
17:07
Alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi, luptă strânsă pentru locul doi - sondaj la comanda USR
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
Cuplu: „În ultimele 3-4 săptămâni au apărut. Deranjant. Sunt peste tot și da... chiar am câteva înțepături”.
Băiat: „E un parc în care lumea stă destul de mult la picnicuri, e și mai ciudat să trebuiască să te ferești tot timpul de o haită de țânțari”.
Autoritățile locale spun că au început dezinsecțiile în parcuri și vor continua așa până în septembrie. În toată Europa a crescut riscul transmiterii de boli de la țânțari.
Conf. univ. dr. Simin Florescu, managerul Spitalului de Boli Infectioase și tropicale Victor Babeș: „Dacă ne referim la cele cu transmitere vectorială există și boli autohtone pentru a căror supraveghere există o campanie sezonieră, vorbim aici de West Nile. În rest bolile mai rare deocamdată în România sunt doar boli de import, oameni care se îmbolnăvesc în țările unde există transmitere locală și vin bolnavi în țară și atât”.
În același timp, în multe blocuri au apărut gândacii. Compania Primăriei Capitalei care se ocupă de igienizare, face și dezinsecții gratuite în subsolurile blocurilor. Însă pentru asta administratorii trebuie să trimită poze cu gândacii. Unii apelează la firme private.
Eugen Berceanu, administrator bloc: „Deratizăm de 3 ori pe vară, cam la o lună, o lună și jumătate. Executăm două tratamente de dezinsecție și deratizări în toate blocurile, bineînțeles pe banii locatarilor”.
Reporter: Cât costa o deratizare?
Administrator bloc: „700 de lei de o scara, 19 apartamente se fac 2 treceri”.
Dezinsecția scărilor de bloc și spatiilor comune începe de la 250 de lei, iar în apartamente costă de la 120 de lei în sus, în funcție de numărul de camere.