O pânză de păianjen de un kilometru a acoperit o zonă din Grecia


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Duminica 21 Octombrie 2018 17:25
Categorie: Stiri Diverse
Panza de paianjen

O parte a Lacului Vistonida din Grecia a fost acoperit în totalitate de o pânză de păianjen ce se întinde pe o suprafaţă de un kilometru, relatează Independent.

Experţii au precizat că fenomenul ar fi rezultatul a sute de mii de păianjeni din familia Tetragnatha, care s-ar fi adunat în zona respectivă pe fondul vremii neobişnuit de calde. Păianjenii Tetragnatha obişnuiesc să-şi facă pânzele în apropierea apei, unele specii având şi capacitatea de a merge pe apă.

La condiţiile vremii s-ar mai adăuga şi faptul creşterea populaţiei de ţânţari.

"Este cauzată (pânza de păianjen - n.r.) de suprapopulare...este o abundenţă de mâncare disponibilă", a precizat Euterpe Patetsini, un biolog local, citat de Independent.

Potrivit biologilor, pânza va continua să se extidă datorită temperaturilor ridicate, precum şi datorită creşterii umidităţii, oferind condiţii ideale pentru păianjenii Tetragnatha să se reproducă.

"Vremea este ideală pentru ei să se înmulţească", a adăugat Euterpe Patetsini.

Nu este prima oară pe anul acesta când Grecia are parte de astfel de fenomene. La mijlocul lunii septembrie, BBC relata cum o suprafaţă de 300 de metri din Aitoliko a fost acoperită de pânze de păianjen.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Independent.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO