O icoană a Maicii Domnului făcătoare de miniuni va fi purtată într-un amplu pelerinaj. Prin câte localități va trece
O icoană a Maicii Domnului despre care se spune că face minuni și aduce ploaia este purtată într-un amplu pelerinaj, în aceste zile.
Icoana va trece prin 150 de localități. Cu o zi înainte de Sfânta Măria Mare, pe 14 august, va fi dusă înapoi, la mânăstirea din satul gălățean Adam. Luni seară, sute de credincioși au participat la procesiunea din municipiul Galați.
Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, a însoțit mulțimea de credincioși în timp ce icoana era purtată de la mănăstirea Mavromol la biserica fortificată Precista, de pe faleza Dunării. Oamenii s-au rugat pentru ploaie.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat în propaganda electorală
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Sute de oameni au așteptat la coadă să se închine în fața icoanei făcătoare de minuni, în timp ce rosteau, într-un glas„Tatăl Nostru”.
Femeie: „O rugăciune pentru sănătate, pentru iertare de păcate și pentru ajutor.”
Tânăr: „Să vină și ploaie, că a fost cam cald. Să se mai răcorească un pic."
La mănăstirea din satul Adam și în fața acestei icoane argintate s-a rugat însăși Regina Măria, care venea des în pelerinaj. Acum, icoana merge în fiecare an către oameni, în postul Adormirii Maicii Domnului.
IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos: „Parcurge 150 de localități timp de două săptămâni și readuce multă frățietate, multă liniște și pace în sufletele vârstnicilor de la sate, cu prilejul acesta se întorc foarte mulți români din străinătate.”
Icoana are o istorie impresionantă, care începe în secolul al 16-lea, când ar fi fost adusă de un călugăr venit de la Răsărit.
Cu ajutorul unui cioban, ar fi ridicat un schit, devenit la mijlocul secolului al 17-lea biserica lui Adam Movilă.
În urma luptelor cu turcii, schitul a căzut în ruină. Se spune că icoana considerată pierdută ar fi fost regăsită după mulți ani în trunchiul unui stejar.