Noi provocări pentru pasionații de mișcare. „Noga” și exerciții pentru ochii obosiți
Pentru pasionații de mișcare, 2021 aduce noi provocări, de data asta din categoria fitness-ului alternativ.
Este o nouă modă, apărută de curând în Marea Britanie și creată special pentru cei care vor sau sunt nevoiți să-și facă exercițiile acasă.
Printre activitățile la care s-au gândit câteva antrenoare britanice se numără yoga pentru cei cărora nu le place să facă yoga și exerciții pentru ochi.
Marea Britanie intră miercuri în cea de-a treia perioadă de carantină. Cu sălile de sport închise, mulţi britanici se antrenează acasă, urmărind filmuleţe online. O sală de fitness din Londra le oferă însă clienţilor un program diferit: propria versiune de yoga, fără elementele care unor începători li s-ar părea intimidante. Explicaţia instructorilor este, însă complicată.
Alexandra Grimshaw, instructor Yoga: „Am dezvoltat ceva numit "NOGA", o denumire care vine de la "Nu Yoga"... adică yoga pentru oamenii cărora nu le place yoga. E o activitate care oferă toate beneficiile unor exerciţii fizice de yoga, sau asana cum i se mai spune, dar cu ajutorul unor accesorii care ajută sau fac exerciţiul mai greu. Eliminăm astfel tot ce ar putea fi legat de partea spirituală a yoga.”
Un alt efect secundar al carantinei a fost, pentru mulţi, timpul mult mai mare petrecut în faţa ecranelor, fie că e vorba de laptopuri, telefoane mobile sau televizoare. Aşa că nu doar trupurile au nevoie de exerciţiu, ci şi ochii noştri, spune Danielle Collins, o britanică specializată în yoga facială.
Danielle Collins, expert în yoga facială: „"Yoga pentru ochi" este o parte importantă a exerciţiilor de yoga facială. Unul dintre motivele principale pentru care facem asta e să dăm o mână de ajutor ochilor, să eliminăm stresul din zona lor şi să eliminăm cearcănele şi pungile de sub ochi.”
Şi aici este vorba despre o combinaţie de tehnici tradiţionale de yoga şi cercetări moderne.
Danielle Collins, expert în yoga facială: „Multe dintre aceste exerciţii pentru ochi sunt folosite în yoga de mii de ani. Eu le combin cu ştiinţa modernă, cu ceea ce ştim despre muşchii feţei, despre piele şi despre masajul facial.”
Pentru cei cărora li se pare dificil să exerseze acasă sau, pur şi simplu, ar prefera să-şi intre în formă cât mai repede, există soluţia unui tratament non-invaziv cu şocuri electrice.
Dr Preema Vig, doctor estetician: „"TruSculpt Flex" e un program de ultimă generaţie în modelarea musculară. Poţi face 54.000 de abdomene într-o sesiune de 45 de minute. O folosim pentru a antrena mai multe grupe musculare în acelaşi timp.”
Creatorii tratamentului spun că patru sesiuni sunt suficiente pentru a da rezultate optime. Preţul este, însă, unul piperat: aproape 3.000 de dolari pentru un pachet de antrenament.