Motivul uluitor al exploziei unor mine în timpul Războiului din Vietnam


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Vineri 09 Noiembrie 2018 15:19
Categorie: Stiri Diverse
Soare

Una dintre cele mai mari explozii solare care a lovit Pământul ar fi fost responsabilă pentru detonarea aproape instantanee a unui număr de 12 mine subacvatice, în timpul Războiului din Vietnam, relatează Sky News.

Concluzia a apărut într-un studiu conceput de un grup de cercetători ai Universităţii din Colorado.

Detonarea minelor, ce a avut loc în 1972, a coincis şi cu mai multe probleme apărute la reţelele de electrificare de pe cuprinsul Americii de Nord.

Potrivit Sky News, în 1972, Statele Unite plantase numai puţin de 11.000 de mine subacvatice în largul coastei de nord a Vietnamului - teritoriul controlat de regimul comunist. Scopul lor fiind de a tăia liniile de aprovizionare maritime ale armatei vietnameze, Vietcong-ul.

 

Foto: Mine subacvatice

În luna august însă, o mică parte a acestor mine a explodat instantaneu şi aparent fără nicio explicaţie. Potrivit cercetătorilor, explozia solară inregsitrata în 1972 a fost similară cu cea mai mare explozie de acest gen, şi care a fost înregistrată în 1859.

De menționat ar fi faptul că, și la data respectivă, armată americană bănuia că o explozie solară ar fi responsabilă pentru detonarea minelor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Sky News

Zeci de bombe găsite în Arad. Muncitor:
14 bombe, găsite în oraşul Arad. Pirotehniştii se tem că ar putea fi mai multe
VIDEO PROTVPLUS.RO