Scara pe care a păşit Isus, ţinută ascunsă sute de ani. Ce s-a găsit sub ea
Pelerini şi turişti din lumea întreagă au înconjurat noaptea trecută Colosseumul din Roma. Cu lumânări aprinse în mâini, credincioşii au participat la procesiunea Drumul Crucii. Ca în fiecare an, ceremonia religioasă a fost condusă de Papa Francisc.
Aşa a început spectaculoasa procesiune din capitala Romei. Ritualul multisecular reface drumul Mântuitorului spre cruce şi, aşa cum cere tradiţia, credincioşii romano-catolici au înconjurat de 3 ori Colosseumul cu făclii şi lumânări aprinse. În tot acest timp, în zona încărcată de istorie, răsuna corul bisericii catolice.
La finalul slujbei de două ore, Suveranul Pontif le-a vorbit credincioşilor despre ruşine şi căinţă. Şi a deplâns în discursul sau problemele prin care trec imigranţii, precum şi drama victimelor traficului de fiinţe umane.
Papa Francisc: Doamne Isuse, ajută-ne să vedem pe crucea Ta toate crucile lumii. Crucea tuturor oamenilor care suferă de foame și de dragoste. Crucea poporului care este însetat pentru dreptate și pace, crucea imigranților care găsesc uși închise din cauza fricii și inimilor marcate de calcule politice.
Înainte de slujbă de la Colosseum, Papa Francisc s-a rugat în Basilica Sf. Petru din Vatican. Purtând o pelerină de culoare roşie, ce simbolizează sângele vărsat de Isus Christos, Suveranul Pontif s-a recules întins pe un covor, aşezat în faţa altarului. Totul s-a întâmplat în timpul ceremoniei religioase Celebrarea Patimilor Mântuitorului, care are loc în Vinerea Mare la Vatican.
Scara Sfântă pe care a păşit Isus, redeschisă
În plus, capitala Italiei a fost scena unui alt moment încărcat de istorie. Scara Sfântă, pe treptele căreia ar fi urcat Isus, a fost dezvelită pentru prima dată după 300 de ani. Istoria spune că ea a fost adusă la Roma în anul 326 din palatul din Ierusalim al lui Pilat din Pont. Cele 28 de trepte vor fi accesibile credincioşilor pentru o perioadă de timp limitată, urmând să fie din nou acoperite cu lemn în luna iunie.
Potrivit unor oameni de ştiinţă, scările sunt doar parte dintr-o legendă sau o copie simbolică a scărilor din palatul lui Pilat.
Dedesubtul carcasei din lemn, restauratorii au găsit monede, fotografii, mătănii şi bileţele scrise de mână cu rugăciuni, lăsate de-a lungul anilor.
“După ce am dezvelit prima treaptă şi am găsit prima cruciuliţă, a fost clar pentru toată lumea că ceea ce vom găsi dedesubt nu se poate limita doar la competenţa câtorva experţi”, a spus Paolo Violini, specialist restaurator la Muzeele Vaticanului.
Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon!a
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!
Sursa: Pro TV
Etichete: roma, papa francisc, drumul crucii, vinerea mare, pastele catolic,
Dată publicare:
20-04-2019 07:52