Metoda ingenioasă la care au recurs producătorii locali, pentru a evita aglomerația. Cum funcționează precomanda online

23-12-2020 07:41


Pentru a evita aglomeraţia infernală din timpul sărbătorilor, mai mulţi producători locali au recurs la o metodă ingenioasă.

Adică la vânzarea în puncte fixe, cu precomandă online. Un sistem preluat de la ţările nordice, care este şi sigur în timpul restricţiilor sanitare.

Pe un grup de Facebook, producătorii realizează postări în care îşi prezintă produsele, de la ulei de floarea soarelui presat la rece, până la îngheţată moleculară cu diferite arome.

Cumpărătorii scriu ce anume ar dori în secţiunea de comentarii, iar comenzile sunt preluate direct de acolo. În Cluj-Napoca sistemul funcţionează de la 1 decembrie şi se bucură de un adevărat succes.

Cele mai mari cereri la ediția din săpătămâna aceasta au fost la ouă, însă nu toți au avut în ce să le ducă ouăle acasă.

Carmen Leșe, administrator grup: „Am făcut un grup pe Facebook. Fiecare își postează oferta de produse. Câte are disponibile și la care din întâlniri pot să participe. Noi postăm ce avem de adus la întâlnire și în comentariu ei specifică ce vor să cumpere."

Sorin, producător: „Acesta este unul dintre cele mai vândute produse. Este un amestec de legume fără sare, avem un amestec acum de sărbători pentru vin fiert, are măr uscat, portocală uscată."

Roxana își câștigă traiul din vânzarea de înghețată moleculară la evenimente, unde în anii trecuți se bucura de un adevărat succes. Anul acesta însă, cum evenimentele au fost anulate, nici afacerea nu a mai mers așa cum trebuia.

Roxana: „Este o înghețată moleculară. În general, eu mă duc la evenimente, pentru că se face și un show când produc înghețată live, dar anul acesta ne-am făcut alte planuri ca să supraviețuim."

Brânzeturile rafinate au fost comandate încă de săptămâna trecută, comenzile sunt multe, așa că totul trebuie făcut din timp.

Narcis Pintea: „Avem brânzeturi, măturate, proaspete, lapte pasteurizat. Toată lumea își face precomanda și noi venim cu comenzile, le onorăm la fiecare. Plățile se pot face cash, prin transfer bancar sau cu cardul."

Dana se ocupă de vânzarea de dovleci de Halloween, însă cum anul acesta sărbătoarea nu a mai avut loc, a rămas cu bostanii în depozit, așa că vânzarea de la portbagajul mașinii i s-a părut cea mai bună variantă pentru a mai recupera din cheltuieli.

O altă femeie, de pildă, a mai cumpărat și în trecut prin această metodă și spune că este foarte mulțumită.

Femeie: „Am luat niște suc de măr cu zmeură. Pe Facebook, comentariu la postare și plata am făcut-o aici."

Andi, producător sucuri: „25 de comenzi am avut astăzi, 25 și mai avem și pe cartierul Grigorescu."

Însă trebuie menționat și faptul că cei care doresc să cumpere produse fără precomandă, nu vor putea face acest lucru. Singura metodă este precomanda online.


VIDEO PROTVPLUS.RO