„Piața de flori altfel”, la a patra ediție. Cum a înflorit o stradă din Cluj-Napoca

Dată publicare: 14-07-2020 07:57
Dată actualizare: 14-07-2020 10:14


O stradă din Cluj-Napoca a înflorit zilele trecute. Aflată în centrul orașului, a fost împânzită cu flori aduse de producători locali, în cadrul unui eveniment aflat la a patra ediție.

Vizitatorii nu au întârziat să apară, ademeniți cu soiuri felurite.

Cei care au ajuns pe strada Potaissa, unde a fost organizată „Piața de flori altfel”, nu au plecat cu mâna goală. Au fost ispitiți cu plante ornamentale, legume la ghiveci, dar și cu uleiuri esențiale. Așa că vizitatorii au avut de unde alege.

Tânăra: „Niște suculente, să le pun pe birou când învăț. Mi-am luat niște busuioc, să pun pe pizza. Și o apă de lavandă, care am înțeles că ajută după ce mă demachiez”.

Producătorii au așteptat cu nerăbdare acest eveniment, în condițiile în care mulți dintre ei au vândut flori în ultimele luni doar pe internet.

Lorena, producător de flori: „Ne bucurăm că am reușit să venim să-i bucurăm pe locuitori, că au totuși, în sfârșit, unde să iasă și să-și mai bucure privirea”.

Diana Țârlea, producător de lavandă: „Avem lavandă, mentă, butași de lavandă, săculeți, cutiuțe cu lavandă”.

Din cauza pandemiei au fost impuse măsuri stricte. Participanților li s-a măsurat temperatura la intrare și au fost obligați să poarte mască de protecție. În plus, producătorii au fost prezenți într-un număr mult mai mic decât în alți ani, pentru a exista o distanță sigură între standuri. Iar programul a fost limitat la patru ore pe zi.

Andi Daiszler, organizator „Piața de Flori Altfel”: „Ne bucurăm că și în acest an am reușit să organizăm „Piață de Flori Altfel”, ne bucurăm că spiritul este același și că oamenii au venit să-l regăsească”.

La a patra ediție a evenimentului au luat parte aproape șapte mii de oameni.


VIDEO PROTVPLUS.RO