Mesaje 8 martie 2022. Cele mai frumoase mesaje și urări pentru femeile din viața noastră
Mesaje 8 martie 2022. Cele mai frumoase mesaje și urări pentru femeile din viața noastră. 8 martie este Ziua Femeii, când mulţi îşi exprimă sentimentele prin mesaje.
Mesaje 8 martie 2022. Cele mai frumoase mesaje și urări pentru femeile din viața noastră
Dacă sunteţi în pană de idei pentru mesaje de 8 Martie, iată câteva:
„Sper ca odată cu venirea primăverii să îţi aduc zâmbetul pe buze, măcar aşa de 8 martie!”
”Sunt cel mai fericit bărbat, am trecut împreună prin bune şi rele, nu trebuie să-ţi dau mesaje pompoase de 8 Martie pentru că toată lumea ştie că tu eşti minunea vieţii mele. La mulţi ani!”
„La multi ani! și vă doresc să aveți în suflete minunatele culori ale primăverii de care sa vă bucurați!”
„De 8 Martie, gânduri curate împletite din iubire, alături de un sincer „La multi ani!”
„Poate că pentru lume tu eşti numai o persoană, dar pentru anumite persoane tu eşti întreaga lume! La mulţi ani!”
„Din suflet îţi dăruiesc, ca în fiecare an, firavul mărţişor şi odată cu el toată dragostea ce ţi-o port. Te iubesc! La mulţi ani!”
” Îţi multumesc că m-ai iubit şi m-ai învăţat să iubesc şi pe ceilalţi, dar mai ales pe tine. La multi ani, mami!”
„La mulţi ani pentru o femeie de nota 10! Să nu te schimbi niciodată!”
„De ziua ta… Ce aş putea să-ţi doresc mai mult decât să ai în suflet veşnic primăvară?”
„Fie ca ziua de 8 Martie să-ţi aducă toată lumea la picioare, zâmbetul pe buze şi toată fericirea de pe pământ. La mulţi ani, draga mea!”
“Fie ca toate împlinirile frumoase, sănătatea şi spiritul acestei zile să vă însoţească pretutindeni.”
Istoricul și semnificația zilei de 8 martie. Cum a apărut Ziua Internaţională a Femeii
8 martie. Ziua internaţională a femeii, celebrată la 8 martie în ţări din lumea întreagă, serbează curajul și puterea femeilor care au jucat un rol extraordinar în istoria ţărilor şi comunităţilor lor.
Ziua internaţională a femeii a apărut pe fondul mişcărilor sociale legate de muncă de la începutul secolului XX, în America de Nord şi în Europa.
Prima Zi naţională a femeii a fost marcată în Statele Unite, la 28 februarie 1909. Partidul Socialist a desemnat această zi în amintirea grevei din 1908 a muncitorilor din industria textilă din New York, în care femeile au protestat împotriva condiţiilor de muncă.
În anul 1910, Internaţionala Socialistă reunită la Copenhaga a hotărât instituirea unei zile dedicate femeii, fără a stabili însă o dată anume, data de 8 martie fiind aleasă abia în 1913
Ca urmare a iniţiativei de la Copenhaga, în 19 martie 1911, Ziua internaţională a femeii a fost marcat pentru prima dată în Austria, Danemarca, Germania şi Elveţia. La manifestaţiile organizate cu acel prilej, s-au cerut pentru femei dreptul la locul de muncă, dreptul la formarea profesională, să se pună capăt discriminării la locul de muncă. În plus s-au cerut dreptul de vot şi dreptul de a ocupa o funcţie publică.
Cu prilejul Anului Internaţional al Femeii, în 1975, Organizaţia Naţiunilor Unite a sărbătorit pentru prima dată Ziua internaţională a femeii la 8 martie.
Punctul de plecare pentru o strategie pe termen lung privind drepturile femeii şi pentru ca fiecare femeie să îşi atingă adevăratul potenţial îl constituie Declaraţia de la Beijing şi Platforma de acţiune, o foaie de parcurs istoric, semnată de 189 de state, în cadrul Conferinţei mondiale a ONU privind femeile, organizată la Beijing în septembrie 1995.
În România, la 7 martie 2016, a intrat în vigoare Legea nr. 22/2016 pentru declararea zilei de 8 martie - Ziua femeii şi 19 noiembrie - Ziua bărbatului.