Medicii se confruntă cu un caz neobișnuit. Un bebeluș s-a născut cu 2 capete

Dată publicare: 03-07-2020 21:18
Dată actualizare: 03-07-2020 21:26


bebelus

Medicii din Uzbekistan se confruntă cu un caz rar întâlnit, un bebeluș cu două capete.

Potrivit presei locale, un medic care are grijă de bebeluș a declarat că folosește termenul medical de „gemeni siamezi” pentru acest caz, deși spune că ar putea fi vorba și despre un singur copil, transmite Daily Star.

Acești „gemeni siamezi” împart un singur corp, însă au un singur organ genital, despre care doctorii cred că este masculin.

„În acest moment, bebelușul se află în terapie intensivă. Organele bebelușului sunt duble, deși are un singur organ genital. Acest caz este unul foarte rar. Astfel de copii pot trăi mult, până la 50 de ani, dar cazul nostru este mai complicat, pentru că aceste corpuri au crescut ca fiind unul singur. În acest moment, starea de sănătate a bebelușului nu este rea și luăm toate măsurile pentru a-l îngriji corespunzător. Ne propunem să efectuăm verificări complexe”, a declarat un medic.

De asemenea, specialiștii susțin că această condiție a bebelușului ar putea fi cauzată de căsătoria dintre rude sau de expunerea la radiații.

O teorie a arătat că acesta este un caz de Craniopagus parasiticus, un tip extrem de rar de „înfrățire parazitară” care apare între două și trei cazuri la cinci milioane de nașteri.

Sursa: Bianca Chirila


VIDEO PROTVPLUS.RO