Masă întinsă cu bunătăți și o fanfară în vârf de munte. Ce s-a întâmplat la Cetatea Trascăului, din Alba
Turiștii care au făcut, duminică, o drumeție până la cetatea Trascăului, din Alba, au fost așteptați cu o masă festivă, pe acorduri de fanfară.
Dornici să promoveze zonele pitorești din țară, mai mulți tineri pasionați de artă îi invită pe iubitorii muntelui la mese festive, aranjate în cele mai spectaculoase locuri.
O masă în aer liber, ca în povești, cu flori și obiecte de mobilier cu motive tradițioanale - asta au găsit turiștii în vârf de munte. Totul după ce mai mulți tineri și-au propus să promoveze locurile pitorești din țară, dar și zonele cu panorame spectaculoase.
Turistă din Cluj: „Noi am venit pur și simplu de o plimbare, dar mai ales că auzeam muzica pe fundal și masa asta lungă. Mi se pare o idee excelentă să atragă cât mai mulți oameni.”
Octavia Loiș, arhitect: „La această masă cu câteva elemente tradiționale românești transpuse în lemn și mai mult decorative”
Lucian Loiș: „Îmbinăm locurile autentice din țara noastră cu produse tradiționale."
De pe o astfel de masă nu a lipsit mâncarea gătită ca pe vremuri.
Mielul a stat aproximativ patru ore la rotisor, la foc calm, a fost condimentat în permanență. Au fost pregătite două ceaune, un ceaun de rață și un ceaun de vită.
Drumeții veniți din diverse zone ale României, dar și din alte țări, au fost impresionați de ceea ce au găsit lângă cetate.
Turist din Cluj: „A fost cu atât mai mare uimirea să văd un lucru făcut cu atâta gust, acolo unde trebuie oameni dedicați, o fanfară acolo care cântă în vârf de munte... extraordinar.”
Turist SUA: „Munții Apusenii sunt frumoși, dar și Carpații ne plac la fel de mult. Evenimentul este foarte frumos, au făcut o treabă minunată, în special cu formația și florile".
Cetatea Trascăului, din Colțești, a fost ridicată acum 700 de ani, pe un vârf de deal, de unde poate fi admirată Piatra Secuiului.