Iubitorii de parkour vor avea un loc special amenajat în Herăstrău. Spațiul va putea fi folosit de copiii de peste 12 ani
Capitala va avea primul loc special amenajat pentru iubitorii de parkour. Interesul față de sporturile extreme a crescut în ultimii ani. Iar spațiul va putea fi folosit de copiii de peste 12 ani care vor să-și antreneze rezistența și puterea prin sărituri
Căutate sunt și traseele complexe pentru trotinete și role.
Primul spațiu destinat sportului numit parkour va fi amenajat în Parcul Herăstrău, în zona cunoscută „La rampe” și va costa 500 de mii de lei. Aici vor fi amenajate ziduri înclinate, bare pentru echilibru și obstacole pe care adolescenții să se antreneze. Inițiativa aparține unui antrenor de parkour, care spune ca tinerii se distrează acum în locuri periculoase.
Inițiator proiect: Cererea pentru cursurile de parkour a cam crescut în ultima perioadă, mai ales de când a început pandemia și nefiind un loc special amenajat fiecare încearcă de fapt să se antreneze pe unde poate și cum poate. Pentru adolescenți, pentru specificul acestei discipline nu există în țara asta decât un singur loc prin Cluj.
Interesul a crescut în ultimii ani și pentru trotinete și role, așa că în timpul liber copiii se întrec în scheme pe rampele din parcuri.
Aici l-am găsit și pe Alin, campion național și antrenor al primei școli de sporturi extreme din România. Recunoaște, însă, că rampele din parcuri sunt vechi și neîngrijite.
Alin Adam: Am organizat o școală de trotinete, role și bmx, prima școală de sporturi extreme din România. Eu mă dau de 10 ani și acum sunt plin de julituri, vânătăi, n-am avut accidentări grave. Nu sunt foarte sigure sincer, față de cele din afară care sunt altfel, au altre structuri.. aici mai găsești un șurub ieșit.
În martie, ANPC închidea din cauza neregulilor 15 spații de joacă aflate in cele mai mari parcuri din Capitală. Asta deși bugetul alocat anul acesta pentru întreținerea parcurilor este de 14 milioane de lei plus inca 6 pentru curățenia lor.