Experiență VR la Muzeul de Științe ale Naturii din Arad. Investiția, special făcută pentru a atrage tinerii
Muzeul de Științe ale Naturii din Arad ține pasul cu tehnologia. După scanarea unui cod QR, specii de mult dispărute prind viață.
Cu ajutorul realității virtuale, animalele pot fi urmărite în timp ce se plimbă prin muzeu. Investiția - de aproximativ 50.000 de lei - atrage mai ales tinerii, care nu prea sunt interesați de muzee.
Cu ajutorul tehnologiei, păsările își iau zborul, iar animalele preistorice se mișcă și scot sunete. Vizitatorii le pot vedea într-un mediu similar cu habitatul lor.
„Mie mi se pare că arată super fain și mai ales că s-au adăugat și experiențele VR este mai frumos mai atractiv”, a spus un băiat.
„Mi-a plăcut foarte mult. Tehnologia asta, uneori, nu-i bună, dar acum chiar a fost bună”, a spus un alt băiat.
De altfel, acesta a fost și scopul investiției. Să-i atragă la muzeu și pe tineri.
Bogdan Blaga, director adjunct Muzeul jud. Arad: „Fiecare vizitator în momemtul când scanează codul QR caută o suprafață plană, iar apoi ridică telefonul spre dioramă și în acel moment animalele sau păsările din dioramă prind viață”.
Ionel Bulbuc, vicepreședinte CJ Arad: „Am adus specialiștii în IT și AI au venit și după cum vedeti fiecare spatiu fiecare colț din natură începe să prindă viață”.
Expoziția interactivă poate fi vizitată zilnic, mai putin lunea, între orele 9 și 17. Un bilet costă între 1 și 11 lei, în funcție de vârstă.