Electrozi implantați în creier și tije de ciment atașate de cap. Chinurile la care sunt supuse maimuțele pentru experimente

Ultima actualizare: 21-09-2020 21:37
maimute
Animal Rights

Activiștii pentru drepturile animalelor cer oprirea experimentelor pe maimuțe la o universitate belgiană.

Maimuțele de la Universitatea catolică din Leuven ar avea electrozi implantați în creier și tije cu ciment atașate de cap, transmite Daily Mail.

Activiștii susțin că 12 maimuțe vor fi supuse testelor și vor fi ucise atunci când experimentele care sunt finanțate vor lua sfârșit.

Conducerea universității a precizat că apelarea la primate este necesară, indicând importanța acestora în cercetarea Alzheimerului, o afecțiune care determină probleme de memorie, gândire și comportament.

Militantul Jen Hochmuth a condamnat folosirea maimuțelor ca „experimente inutile și crude care servesc doar pentru a satisface curiozitatea oamenilor de știință lipsiți de compasiune”.

În plus, pe lângă aceste maimuțe, universitatea ar mai avea zeci de animale închise în laboratoarele sale, susțin activiștii.

„Experimentele provoacă maimuțelor foarte multă suferință”, au mai adăugat activiștii, îndemnând oamenii să semneze o petiție prin care să solicite eliberarea primatelor.

Cercetarea privind „funcțiile complexe ale creierului” se poate face numai pe speciile de maimuțe, deoarece alte animale nu au astfel de funcții, au precizat experții universității.

Oamenii de știință spun că testele efectuate pe maimuțe au confirmat o legătură între Alzheimer și alte probleme precum obezitatea, leziunile cerebrale și inactivitatea fizică.

Medicamentele pentru Alzheimer, care sunt în prezent testate pe oameni, au fost aprobate ca fiind sigure, deoarece anterior au fost testate pe maimuțe, spun ei.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO