Drumeția cu ATV-ul în Munții Călimani, preferată de turiștii străini, pentru că în alte țări din Europa e interzisă
Plimbarea cu ATV-urile în Munții Călimani este o aventură unică pentru turiștii străini care ajung în România.
Păduri înverzite, poteci de munte și liniștea naturii - asta a descoperit un grup de turiști din Germania, ajunşi pentru prima dată în România.
Pasionați de mersul cu ATV-ul, aceștia cutreieră munții din județul Mureș. Drumețiile cu ATV-uri sunt interzise în mai multe țări din Europa, la noi însă acestea se pot face cu ajutorul ghizilor montani.
Scaunul Domnului este printre cele mai cunoscute puncte turistice ale defileului Mureșului. Situat deasupra comunei Deda Bistra, are o înălțime de 1.381 de metri și oferă o panoramă minunată asupra întregii zone. Locul i-a uimit pe cei 11 turiști veniți tocmai din Germania.
Turist: „Am gândit ca fiind o oportunitate foarte bună să cunoască țara noastră, puțin și partea neumblată a țării.”
Jan, turist: „Este o experiență excelentă, este o țară foarte frumoasă, cu locuri foarte frumoase. Totul este atât de natural, am făcut două ture, și nu ne-am întâlnit cu nimeni, doar natura.”
Juchio, turist: „Avem ATV-uri cu care mergem în tură în Portugalia, am auzit de România și de frumusețile ei, unde poți merge cu ATV-ul. În multe țări nu mai poți să mergi, de exemplu în Germania nu poți merge cu ATV-ul în păduri."
Drumețiile cu ATV-urile sunt dintre ce în ce mai căutate în țara noastră. Iar pentru ca turiștii să fie în siguranță, traseele sunt alese cu multă atenție, iar din echipă face parte și un ghid montan.”
Claudiu Țăran, organizator: „Știm riscurile la care sunt expuși turiștii dacă merg singuri, știm riscurile de a se accidenta ei, de a intra pe drumuri interzise, în parcuri naționale sau chiar de a strica echipamentele, așa că organizăm doar drumeții cu ghid.”
Turiștii străini impresionați de locurile descoperite au avut parte și de o altă surpriză. După drumeție au fost invitați să încerce jacuzzi românesc...o baie fierbinte în ciubăr de lemn.
Pe lângă frumusețile naturii, turiștii care ajung în Munții Călimani au ocazia să guste și din bunătățile locale. Pe lângă brânzeturi, merge și un grătar special din carne de berbecuț, sau carne de vânat.