Doi copii s-au răsturnat cu un ATV în zona rezervaţiei naturale Râpa Roşie, la Sebeș

Ultima actualizare: 01-05-2022 19:58
ATV rapa - 4

Un ATV în care se aflau doi copii s-a răsturnat duminică în zona rezervaţiei naturale Râpa Roşie, unde, la acest sfârşit de săptămână, se desfăşoară un eveniment de aeromodelism.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Alba, Garda de intervenţie Sebeş a fost solicitată să intervină duminică pentru acordarea primului ajutor medical în municipiul Sebeş, zona Râpa Roşie.

Totodată, la Râpa Roşie a ajuns şi un elicopter SMURD de la Târgu Mureş. 

Din cauza zonei inaccesibile, singura posibilitate de a se ajunge la victime a fost prin trolierea cu elicopterul a doi salvatori. 

Cei doi copii, un băiat de 14 ani și o fată de 12 ani, au fost extrași în siguranță. În urma evaluării de către medicii prezenți la locul evenimentului, aceștia prezintă multiple traumatisme. 

La Râpa Roşie, "micul canion" al României, au campat în aceste zile în proximitatea rezervaţiei naturale a Sebeşului turişti veniţi din toate zonele României.

Evenimentul "Fun to fly" are loc la Râpa Roşie începând din anul 2002.

S-a deschis dosar penal

Cei doi copii, de 12 ani, respectiv 14 ani, sunt fraţi şi sunt din Alba Iulia, potrivit Poliţiei, care a întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

"La data de 01.05.2022, în jurul orei 14,30, doi fraţi, din municipiul Alba Iulia, un băiat de 14 ani şi o fată de 12 ani, în timp ce circulau cu un ATV, în scop de agrement, în afara drumului public, în zona denumită 'Râpa Roşie', situată în apropierea municipiului Sebeş, au căzut în râpă. La locul accidentului au intervenit numeroase forţe de salvare, inclusiv un elicopter SMURD, cu ajutorul căruia cei doi minori au fost scoşi din râpă, ulterior fiind transportaţi la spital", a transmis Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Alba.

Potrivit sursei citate, în cauză a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO