Dinții unor creaturi preistorice, descoperiți în adâncurile mării. Care sunt ipotezele


Ultimul update: Miercuri 06 Noiembrie 2019 10:43
Data publicarii: Miercuri 06 Noiembrie 2019 10:32
Categorie: Stiri Diverse
Descoperire in adâncuri

Treisprezece dinți de rechin au fost descoperiți de scafandri într-o groapă interioară din centrul Mexicului, susținând teoriile antropologilor potrivit cărora orașul Maderia a fost cândva sub mare.

 

Cincisprezece fosile dentare au fost găsite în total. Dintre acestea, treisprezece dintre ele ar fi aparținut a trei specii diferite de rechin, inclusiv o specie care a existat în urmă cu peste 2,5 milioane de ani. Printre fosile se aflau vertebre fosilizate care ar fi putut aparține unui animal dispărut și oase umane fosilizate, toate ”prinse” în pereții unui puț natural.

Fotograful și speleologul Kay Nicte Vilchis Zapata și partenerul său Erick Sosa Rodriguez, de asemenea speleolog, au descoperit fosilele în timp ce făceau scufundări. În imaginile surprinse se vede momentul în care Vilichis Zapata găsește un dinte, potrivit Daily Mail

„Ne uitam la perete și, dintr-o dată, am văzut ceva, m-am apropiat și am văzut că este un dinte, acesta a fost primul și, se pare, a aparținut unui rechin”, a explicat fotograful. În urma analizelor, s-a descoperit că fosilele au aparținut unuor specii preistorice de rechini.

Fosilele aparțin perioadei Pleiocenului, epoca extinsă de la 5 milioane la 2,5 milioane de ani în urmă, și Miocenul, o epocă geologică anterioară care s-a extins între 23 și 5 milioane de ani în urmă.

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO