Dinții unor creaturi preistorice, descoperiți în adâncurile mării. Care sunt ipotezele
Treisprezece dinți de rechin au fost descoperiți de scafandri într-o groapă interioară din centrul Mexicului, susținând teoriile antropologilor potrivit cărora orașul Maderia a fost cândva sub mare.
Cincisprezece fosile dentare au fost găsite în total. Dintre acestea, treisprezece dintre ele ar fi aparținut a trei specii diferite de rechin, inclusiv o specie care a existat în urmă cu peste 2,5 milioane de ani. Printre fosile se aflau vertebre fosilizate care ar fi putut aparține unui animal dispărut și oase umane fosilizate, toate ”prinse” în pereții unui puț natural.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Fotograful și speleologul Kay Nicte Vilchis Zapata și partenerul său Erick Sosa Rodriguez, de asemenea speleolog, au descoperit fosilele în timp ce făceau scufundări. În imaginile surprinse se vede momentul în care Vilichis Zapata găsește un dinte, potrivit Daily Mail.
„Ne uitam la perete și, dintr-o dată, am văzut ceva, m-am apropiat și am văzut că este un dinte, acesta a fost primul și, se pare, a aparținut unui rechin”, a explicat fotograful. În urma analizelor, s-a descoperit că fosilele au aparținut unuor specii preistorice de rechini.
Fosilele aparțin perioadei Pleiocenului, epoca extinsă de la 5 milioane la 2,5 milioane de ani în urmă, și Miocenul, o epocă geologică anterioară care s-a extins între 23 și 5 milioane de ani în urmă.