Descoperire uimitoare pe fundul oceanului, în timpul unei transmisiuni LIVE. VIDEO


Ultimul update: Luni 04 Noiembrie 2019 10:28
Data publicarii: Luni 04 Noiembrie 2019 10:14
Categorie: Stiri Stiinta
carcasa, balena

O echipă de cercetători a descoperit cu uimire carcasa unei balene care a căzut pe fundul oceanului și a atras în jurul său o mulțime de specii de creaturi marine venite să se hrănească, formându-se astfel un adevărat ecosistem.

Descoperirea a fost făcută chiar în timp ce echipa de scufundători transmitea imagini LIVE din adâncul oceanului, iar în înregistrarea video preluată de CNN se aud strigătele de uimire ale oamenilor de știință care urmăreau în acel moment activitatea colegilor lor.

”Uoou! Oaaaa! Iată o „cădere de balenă„. Asta chiar merită o oprire!” - au spus cu gurile căscate de uimire cercetătorii.

O ”cădere de balenă” este expresia folosită pentru a descrie carcasa unui cetaceu care ”cade” pe fundul oceanului la o adâncime de cel puțin 1000 de metri, în așa zisele zone abisale. Aceste carcase pot crea ecosisteme complexe în jurul lor, deoarece asigură hrana organismelor marine timp de foarte mulți ani.

”Este grăsime pe coadă. La revedere, caracatițo! Da, deci asta este grozav! Și este doar parțial digerată, cu toate acestea.” - se aud vocile cercetătorilor care urmăreau transmisia LIVE din ocean.

E acoperită de necrofagi! Ce zi minunată ca să fii caracatiță”, mai spun aceștia.

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO